Ingrediënten

Mosterdzaad

Mosterdzaad is afkomstig van de mosterdplant (Sinapis alba of Brassica juncea) en speelt een prominente rol in verschillende culinaire tradities over de hele wereld. De zaden hebben een karakteristieke scherpe...

Mosterdzaad

Mosterdzaad is afkomstig van de mosterdplant (Sinapis alba of Brassica juncea) en speelt een prominente rol in verschillende culinaire tradities over de hele wereld. De zaden hebben een karakteristieke scherpe...

Anijszaad

Anijszaad is een aromatisch zaad afkomstig van de anijsplant (Pimpinella anisum), die behoort tot de familie Apiaceae. Anijszaad heeft een kenmerkende zoete en kruidige smaak, vergelijkbaar met die van steranijs,...

Anijszaad

Anijszaad is een aromatisch zaad afkomstig van de anijsplant (Pimpinella anisum), die behoort tot de familie Apiaceae. Anijszaad heeft een kenmerkende zoete en kruidige smaak, vergelijkbaar met die van steranijs,...

Marjolein

Marjolein

Marjolein, ook bekend als wilde majoraan, is een kruid dat gewaardeerd wordt om zijn subtiele en zoete smaak. Het wordt vaak gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld en...

Marjolein

Marjolein, ook bekend als wilde majoraan, is een kruid dat gewaardeerd wordt om zijn subtiele en zoete smaak. Het wordt vaak gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld en...

Oregano

Oregano

Oregano is een kruid dat bekend staat om zijn krachtige en warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en voegt een heerlijke smaak toe aan verschillende gerechten....

Oregano

Oregano is een kruid dat bekend staat om zijn krachtige en warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en voegt een heerlijke smaak toe aan verschillende gerechten....

Peterselie

Peterselie

Peterselie is een veelzijdig kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn frisse smaak en decoratieve kwaliteiten. Het komt in twee hoofdvarianten: krulpeterselie en platte peterselie. Latijnse naam:...

Peterselie

Peterselie is een veelzijdig kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn frisse smaak en decoratieve kwaliteiten. Het komt in twee hoofdvarianten: krulpeterselie en platte peterselie. Latijnse naam:...

Munt

Munt

Munt is een veelgebruid kruid in de keuken en gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten, groenteboeren en op markten. Naast de bekende soorten zijn er ook minder gangbare varianten die verrassend smaakvol...

Munt

Munt is een veelgebruid kruid in de keuken en gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten, groenteboeren en op markten. Naast de bekende soorten zijn er ook minder gangbare varianten die verrassend smaakvol...

Limoen

Limoen

De limoen behoort is een citrusvrucht die behoort tot de wijnruitfamilie. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Zuidoost-Azië.

Limoen

De limoen behoort is een citrusvrucht die behoort tot de wijnruitfamilie. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Zuidoost-Azië.

Tijm

Tijm

Tijm is eén van meest gebruikte kruiden in de keuken. Tijm komt uit het geslacht van de lipbloemenfamilie. Veelal komt tijm voor in het middellandse zeegebied.

Tijm

Tijm is eén van meest gebruikte kruiden in de keuken. Tijm komt uit het geslacht van de lipbloemenfamilie. Veelal komt tijm voor in het middellandse zeegebied.

Salie

Salie

De naam voor de salie die in de keuken gebruikt wordt is echte salie. Het is kruid dat niet alleen lekker smaakt maar ook een heerlijke geur afgeeft.

Salie

De naam voor de salie die in de keuken gebruikt wordt is echte salie. Het is kruid dat niet alleen lekker smaakt maar ook een heerlijke geur afgeeft.

Rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn wordt in vele keukens gebruikt. De sterke aromatische geuren van dit kruid smaakt heerlijk bij pompoen, vlees, vis en wordt ook vaak als smaakmaker gebruikt in sauzen en soepen....

Rozemarijn

Rozemarijn wordt in vele keukens gebruikt. De sterke aromatische geuren van dit kruid smaakt heerlijk bij pompoen, vlees, vis en wordt ook vaak als smaakmaker gebruikt in sauzen en soepen....

Melisse

Melisse

Melisse is een gemakkelijk te kweken kruid met prachtige groene bladeren met een heerlijke citroensmaak. Lekker in salades, thee en koude drankjes.

Melisse

Melisse is een gemakkelijk te kweken kruid met prachtige groene bladeren met een heerlijke citroensmaak. Lekker in salades, thee en koude drankjes.

Lavas

Lovage

Deze plant wordt ook wel vaak de maggiplant genoemd en smaakt naar selderij. Lavas is een heerlijke smaakmaker in soepen en sauzen.

Lovage

Deze plant wordt ook wel vaak de maggiplant genoemd en smaakt naar selderij. Lavas is een heerlijke smaakmaker in soepen en sauzen.

Laurier

Laurier

Laurierbladeren worden sinds jaar en dag in de keuken gebruikt. De Laurierfamilie (Lauraceae) bestaat uit twee tot drie duizend verschillende soorten.

Laurier

Laurierbladeren worden sinds jaar en dag in de keuken gebruikt. De Laurierfamilie (Lauraceae) bestaat uit twee tot drie duizend verschillende soorten.

Koriander

Koriander

Koriander is een zeer populair kruid in de Afrikaanse en Aziatische keuken en is toepasbaar in zeer veel gerechten en kookstijlen.

Koriander

Koriander is een zeer populair kruid in de Afrikaanse en Aziatische keuken en is toepasbaar in zeer veel gerechten en kookstijlen.

Kervel

Kervel

In de keuken is kervel een zeer gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. De blaadjes en bloempjes zijn prima geschikt om gerechten te garneren. 

Kervel

In de keuken is kervel een zeer gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. De blaadjes en bloempjes zijn prima geschikt om gerechten te garneren. 

Jeneverbes

Jeneverbes

De jeneverbes is een conifeer uit de cipresfamilie die gewoon voorkomt in de Benelux.  De jeneverbes is tweehuizig: er zijn mannelijke en vrouwelijke planten.

Jeneverbes

De jeneverbes is een conifeer uit de cipresfamilie die gewoon voorkomt in de Benelux.  De jeneverbes is tweehuizig: er zijn mannelijke en vrouwelijke planten.

Dragon

Dragon

Dragon is een bekend kruid in de klassieke keuken en maakt onderdeel uit van de Franse Fine Herbes, oftewel de fijne kruiden.

Dragon

Dragon is een bekend kruid in de klassieke keuken en maakt onderdeel uit van de Franse Fine Herbes, oftewel de fijne kruiden.

Dille

Dill

Dill has a lovely aniseed-like flavour and is often used in classic dishes such as cucumber salad and salmon

Dill

Dill has a lovely aniseed-like flavour and is often used in classic dishes such as cucumber salad and salmon