
Preserving and Canning
Preserving and canning used to be a vital necessity to store the abundance of the harvest season for the winter. These days, we’re so used to having everything available year-round that we often forget this tradition.
Yet, preserving is still very much alive—think of classics like jam, applesauce, and chutney. But it doesn’t stop there. You can preserve fruit in alcohol, create unique jams, or even preserve vegetables, fish, or meat. The possibilities are endless.
Recipes
-
Ingelegde groene pepers
Bekijk receptWat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.
-
Gember pruimen chutney
Bekijk receptDeze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.
-
Pittige Pruimenchutney
Bekijk receptEen combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.
-
Kersenjam met vanille
Bekijk receptKersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.
-
Sweet and Sour Cucumber
View recipeSweet and sour cucumber is an old-fashioned, super easy recipe that’s always a hit whenever it’s on the table.
-
Kiwi jam
Bekijk receptSimpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.
-
Wortels in honing en tijm
Bekijk receptDeze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijm
-
Ingelegde rode uien
Bekijk receptDeze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.
-
Ingelegde zoetzure bloemkool
Bekijk receptIngelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.