
Preserving and Canning
Preserving and canning used to be a vital necessity to store the abundance of the harvest season for the winter. These days, we’re so used to having everything available year-round that we often forget this tradition.
Yet, preserving is still very much alive—think of classics like jam, applesauce, and chutney. But it doesn’t stop there. You can preserve fruit in alcohol, create unique jams, or even preserve vegetables, fish, or meat. The possibilities are endless.
Recipes
-
Ingelegde groene pepers
Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.Bekijk recept -
Ginger plum chutney
This chutney combines the sweet taste of plums with spicy and aromatic spices.View recipe -
Pittige Pruimenchutney
Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.Bekijk recept -
Cherry jam with vanilla
Cherry jam is delicious on toast, in yoghurt and it also tastes great with all kinds of different cheeses.View recipe -
Sweet and Sour Cucumber
Sweet and sour cucumber is an old-fashioned, super easy recipe that’s always a hit whenever it’s on the table.View recipe -
Kiwi jam
Simple kiwi jam that is not only delicious on a cracker but also goes well with chicken or turkey.View recipe -
Wortels in honing en tijm
Deze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijmBekijk recept -
Ingelegde rode uien
Bekijk receptDeze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.
-
Ingelegde zoetzure bloemkool
Bekijk receptIngelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.
-
Rhubarb Chutney
View recipeDiscover rhubarb chutney: a fragrant mix of rhubarb, onion and spices. Delicious with cheese, meats or curry!