
Vegetables and fruits
Fresh fruit and vegetables are a delight to the eye and a treat for the taste buds. On top of that, everyone knows they’re also good for your health. The list of available products is virtually endless.
The classification of fruit and vegetables can sometimes be confusing. Fruit refers to the sweet and fleshy products that grow from the flower of a plant. Vegetables are edible parts of plants, such as roots, stems, leaves and buds. So, by this definition, a tomato is a fruit, not a vegetable. Science is science, but the most important thing is to make something delicious with it.
Vegetables
-
Potato
Read moreThe potato originates from South America and is, together with rice, wheat and corn, the staple food of the world.
-
Andijvie
Lees meerAndijvie is verwant aan de witlof. Deze lekkere groente kan rauw, gekookt of gestoofd worden.
-
Aubergine
Lees meerAubergines bestaan in de traditionele dieppaarse aubergine aangevuld met prachtige varianten en kleuren.
-
Bloemkool
Lees meerBloemkool is een groente die door zijn veelzijdigheid kan verassen in smaak en toepassing.
-
Broccoli
Lees meerBroccoli is een veelzijdige groente die behoort tot de koolfamilie en geliefd is om zijn knapperige textuur en milde smaak.
-
Courgette
Lees meerCourgettes zijn een veelzijdige en heerlijke groente die gemakkelijk kan worden opgenomen in diverse culinaire creaties.
-
-
Paprika
Lees meerPaprika is een veelzijdige groente die in veel verschillende keukens over de hele wereld wordt gebruikt.
-
Prei
Lees meerDe prei is een groente die al gegeten werd door de Egyptische Pyramide bouwers . Ook nu is prei een gewaardeerde smaakmaker
-
Pompoen
Lees meerPompoen is een oud gewas dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Sinds de 16e eeuw heeft het zijn intrede in Europa gedaan.
-
Rijst
Lees meerIn grote gedeelten van de wereld is rijst het hoofdvoedsel. In de westerse wereld heeft rijst ook zijn plaats verdiend.
-
Rode biet
Lees meerMet de heerlijke zoete aardse smaak van de rode biet kunnen er tal van verschillende gerechten mee gemaakt worden.
-
Tomaat
Lees meerTomaat is een belangrijk ingrediënt in de keuken en wordt gebruikt in pastasauzen, salades, soepen en stoofschotels.
-
Selderij
Lees meerSelderij is een groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak.
-
Uien
Lees meerUien zijn enorm belangrijk als smaakmaker in de keuken. Het is één van de gewassen die al duizenden jaren wordt gegeten.
-
Venkel
Lees meerOf je nu venkel rauw eet in een salade, roostert in de oven, venkel voegt een unieke en verfijnde smaak toe aan je maaltijden.
-
Witlof
Lees meerWitlof, ook bekend als Brussels lof of witloof. Het heeft een karakteristieke bittere smaak en een stevige textuur.
-
Wortel
Lees meerWortels zijn een van de meest populaire groenten ter wereld, geliefd om hun zoete smaak, knapperige textuur en veelzijdigheid.
-
Zoete aardappel
Lees meerDe zoete aardappel is een veelzijdige en voedzame groente die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt.
Fruit
-
Aardbei
Lees meerZodra aardbeien te koop zijn uit eigen land betekend dat de lente is aangebroken. Een heerlijke lekkernij voor jong en oud.
-
Appel
Lees meerAppels is een fruit dat vandaag de dag altijd te koop is in de winkel. Fruit dat al 10.000 jaar geleden door onze voorouders gegeten werd.
-
Blauwe bessen
Lees meerDe blauwe bes,Vaccinium corymbosumis heerlijke zoet en sappig. De bessen kunnen direct verwerkt of ingevroren worden.
-
Citroen
Lees meerCitroen is nagenoeg onmisbaar in de keuken. Het sap, de schil en het vruchtvlees wordt allemaal gebruikt.
-
Peer
Lees meerOorspronkelijk komt de peer uit Centraal-Azië. In de afgelopen drieduizend jaar is de peer verspreid over de hele wereld.