Pulpo con chorizo y frijoles

Pulpo con chorizo y frijoles

Lekkere pittige octopus met chorizo en bonen. Dit gerecht is het makkelijkst met schoongemaakte en voorgekookte octopus.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Totale bereiding: 45 min

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo octopus
  • 500 á 600 gram gemende bonen uit pot
  • 2 paprika’s
  • 1 citroen
  • 150 dl witte wijn
  • Chorizoworst
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 bosje peterselie
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij deze in kleine blokjes.
  2. Pel de ui en snipper deze in zo fijn mogelijke blokjes
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn
  4. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken.
  5. Was de peterselie en hak deze zo fijn mogelijk
  6. Snij de chorizo worst in mooie plakken
  7. Snij de bosui in dunne ringen

Over de octopus
Octopus is niet altijd makkelijk verkrijgbaar. In de zuidelijke Europese landen kun je de octopus vaak schoongemaakt en voorgekookt kopen. Mocht je verse octopus weten te bemachtigen dan is het handig deze een dag in te vriezen. Hierdoor breekt het bindweefsel af. Een andere manier is te slaan op de octopus met een deegroller. Snij uiteindelijk de octopus een mooie stukken van 2 á 3 centimeter

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met olijfolie op hoog vuur en fruit hier kort de ui in aan en bak de chorizo worst hier in uit. Als je niet van heel pittig uit verwijder je de worst.
  2. Voeg nu de octopus toe en bak deze 2 á 3 minuten op hoog vuur. Voeg de suiker en de paprikapoeder toe en blus af met de witte wijn.
  3. Zet het vuur nu laag en laat het nu lekker een minuut of 15 pruttelen.
  4. Zet een hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg hier de knoflook, paprika en de bonen toe. Laat deze lekker warm worden in ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de bosui toe aan de bonenmix en bak deze nog even 2 minuten mee.
  6. Schep op elk bord een portie bonen.
  7. Voeg de helft van de peterselie toe aan de octopus en knijp de citroen er bovenuit. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel vervolgens de octopus over de borden. Garneer de borden met de rest van de peterselie.
Terug naar blog