
Amerikaanse keuken
Bij de Amerikaanse keuken wordt vaak alleen maar gedacht aan hamburgers en Franse frietjes. Maar er is meer, heel veel meer.
Amerika is een land dat groot is geworden met emigranten uit de hele wereld. Poolse specialiteiten, Italiaans en natuurlijk een enorme invloed uit Zuid-Amerika. Het maakt de Amerikaanse keuken buitengewoon interessant.
Amerikaanse recepten
-
Waldorf salade
Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.Bekijk recept -
Banana bread
Bananenbrood is in Amerika ontdek rond de jaren 30. Het is een heerlijk zoet brood dat een beetje cakeachtig aandoet.Bekijk recept -
Eggs Benedict
Een echte klassieker en een heerlijk gerecht als ontbijt of brunch. Gepocheerde eieren op toast met heerlijke Hollandaise saus.Bekijk recept -
Jersey Breakfast
Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met de beroemde Taylor's Pork Roll, deze wordt in dit recept vervangen door grillworst.Bekijk recept -
BLT
De BLT (bacon, lettuce, and tomato) is een begrip waar je niet om heen kan in Amerika. Dit broodje is simpel maar er lekker.Bekijk recept -
Mac 'n' Cheese
Mac 'n' Cheese is een klassiek gerecht dat in heel Amerika te bestellen is in de meeste restaurants en kroegen.Bekijk recept -
Meatloaf
Amerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.Bekijk recept -
Chicken Brunswick Stew
Bekijk receptHeerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.
-
Candied sweet potatoes
Bekijk receptLekker bijgerecht, de combinatie van kaneel, gember en mapple siroop is echt onweerstaanbaar.
-
Creamy cucumber salad
Bekijk receptDeze heerlijke komkommersalade is een makkelijk bijgerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of bij de barbecue.
-
Benedictine spread
Bekijk receptHet oorspronkelijk recept is bedacht door Jennie Carter Benedict, uit Louisville, Kentucky ergens rond 1900.
-
Classic coleslaw
Bekijk receptDeze klassieke salade is perfect bij alles wat van een barbecue komt. Het is het perfecte bijgerecht dat nooit uit de toon valt.