Inmaken en wecken
Inmaken en wecken was vroeger een bittere noodzaak om de overvloed van het oogstseizoen op te slaan voor de winter. Wij zijn inmiddels zo gewend geraakt aan deze bijzondere tijd dat wij bijna alle producten het hele jaar door kunnen eten.
Toch wordt er nog steeds veel ingemaakt en geweckt. Bekende zaken zoals jam, appelmoes en chutney. Maar de mogelijkheden houden hier niet op. Fruit inmaken met drank, speciale jams, groente, vis of vlees. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Recepten
-
Ingelegde groene pepers
Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.
-
Gember pruimen chutney
Bekijk receptDeze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.
-
Pittige Pruimenchutney
Bekijk receptEen combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.
-
Zoetzure komkommer
Bekijk receptZoetzure komkommer is een ouderwets supermakkelijk recept dat altijd op is als het op tafel staat.
-
Kersenjam met vanille
Bekijk receptKersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.
-
Ingelegde zoetzure bloemkool
Bekijk receptIngelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.
-
Kiwi jam
Bekijk receptSimpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail