Inmaken en wecken

Inmaken en wecken was vroeger een bittere noodzaak om de overvloed van het oogstseizoen op te slaan voor de winter. Wij zijn inmiddels zo gewend geraakt aan deze bijzondere tijd dat wij bijna alle producten het hele jaar door kunnen eten.

Toch wordt er nog steeds veel ingemaakt en geweckt. Bekende zaken zoals jam, appelmoes en chutney. Maar de mogelijkheden houden hier niet op. Fruit inmaken met drank, speciale jams, groente, vis of vlees. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • Ingelegde groene pepers

    Ingelegde groene pepers

    Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.

  • Gember pruimen chutney

    Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Zoetzure komkommer

    Zoetzure komkommer is een ouderwets supermakkelijk recept dat altijd op is als het op tafel staat.

    Bekijk recept 
  • Kersenjam met vanille

    Kersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde zoetzure Bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Kiwi jam

    Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

    Bekijk recept