Franse keuken
De klassieke Franse keuken dient als basis voor vele gerechten de wereld over. De Franse sauzen, dressings en marinades zijn onmisbaar in de keuken.
Beroemde koks zoals Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Joël Robuchon hebben de Franse keuken gemaakt tot wat deze vandaag de dag is.
De Franse keuken is altijd in beweging maar met respect voor het verleden. Veel gerechten zijn lichter geworden maar roomboter en room spelen zeker nog een rol in de keuken.
Franse recepten
-
Rougets à la Provençale
Bekijk receptDit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.
-
Oeuf cocotte
Bekijk receptEieren in een klein ovenschaaltje die au bain-marie worden warmgemaakt in de oven. Je kunt er allerlei lekkere varianten mee maken.
-
Poireaux à la grecque
Bekijk receptDe simpelste gerechten kunnen
verrassend lekker zijn. Deze prei is makkelijk te maken en een lekker licht begin. -
Soupe à l'oignon
Bekijk receptFranse uiensoep, voor sommige mensen klinkt dit misschien niet zo appetijtelijk maar och wat is dit lekker.
-
Salade betterave avec vinaigrette
Bekijk receptDeze bietensalade is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht.
-
Salade au chèvre chaud
Bekijk receptSalade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.
-
Salade des Lords
Bekijk receptEen klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.
-
Salade Belle Hortense
Bekijk receptEen heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.
-
Salade Cauchoise
Bekijk receptSalade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij.
-
Quiche Lorraine
Bekijk receptDeze hartige taart staat synoniem voor het woord quiche en is vernoemd naar de Lorraine regio waar deze taart vandaan komt.
-
Truite Aux Amandes
Bekijk receptForel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.
-
Coq au vin
Bekijk receptDit haantje kost een beetje werk en wat geduld maar dan heb je ook wat. Dit recept kan ook met kippedijen worden gemaakt.
-
Boeuf Bourguignon
Bekijk receptBoeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.
-
Entrecote bordelaise
Bekijk receptEntrecote in rode wijnsaus, de saus van de wijnhandelaar. De rode wijnsaus wordt verrijkt door het aanbaksel van de entrecote.
-
Tomate provençale
Bekijk receptDit is een lekker bijgerecht bij vis of vlees van de barbecue. Het kan gemaakt worden in de oven of op de barbecue.
-
Tartiflette
Bekijk receptDit heerlijke kaasgerecht komt uit de Haute-Savoie, de Franse Alpen. Een ideaal gerecht tijdens de koude donkere maanden.
-
Tian Provençal
Bekijk receptDit heerlijke simpele gerecht ziet zeer smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten
-
Pomme duchesse
Bekijk receptVan Pomme Duchesse wordt vaak de ingevroren variant gekocht. Toch is het heel eenvoudig om zelf te maken en lekkerder.
-
Ratatouille
Bekijk receptRatatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt.
-
Kir Royal
Bekijk receptDit is eén van de meest makkelijke cocktails maar nog altijd populair in Frankrijk en een feestelijke manier om een avond te beginnen.
-
Crème brûlée
Bekijk receptDe klassieker staat bij menig restaurant op de kaart. Het is verrassend makkelijk om zelf te maken.
-
Mousse au chocolat
Bekijk receptEén van de bekendste nagerechten uit de Franse keuken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is het klassieke basisrecept.
-
Poire Belle Hélène
Bekijk receptDit klassieke nagerecht is in 1864 bedacht door de chef-kok Auguste Escoffier. Het is vernoemd naar de opera La belle Hélène.
-
Crêpe Suzette
Bekijk receptBij klassieke restaurants maakt de ober deze mooie dunne flensjes met sinaasappelboter gereed aan tafel.
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail