Franse keuken

De klassieke Franse keuken dient als basis voor vele gerechten de wereld over. De Franse sauzen, dressings en marinades zijn onmisbaar in de keuken.

Beroemde koks zoals Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Joël Robuchon hebben de Franse keuken gemaakt tot wat deze vandaag de dag is.

De Franse keuken is altijd in beweging maar met respect voor het verleden. Veel gerechten zijn lichter geworden maar roomboter en room spelen zeker nog een rol in de keuken.

  • Foie de veau à la Lyonnaise

    Foie de veau à la Lyonnaise

    Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.
    Bekijk recept 
  • Rougets à la Provençale

    Rougets à la Provençale

    Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.
    Bekijk recept 
  • Camembert met honing, tijm en noten

    Camembert met honing, tijm en noten

    Gebakken camembert is een klassiek Frans gerecht dat eenvoud combineert met rijke smaken.
    Bekijk recept 
  • Clafoutis

    Een klassiek dessert uit de Franse streek Limousin. Sappige kersen in een luchtig beslag tussen pannenkoek en custard – eenvoudig en onweerstaanbaar.
    Bekijk recept 
  • Poireaux à la grecque

    Poireaux à la grecque

    De simpelste gerechten kunnen verrassend lekker zijn. Deze prei is makkelijk te maken en een lekker licht begin.
    Bekijk recept 
  • Salade au chèvre chaud

    Salade au chèvre chaud

    Salade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.
    Bekijk recept 
  • Salade Belle Hortense

    Salade Belle Hortense

    Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.
    Bekijk recept 
  • Salade Cauchoise

    Salade Cauchoise

    Salade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij.

    Bekijk recept 
  • Tian Provençal

    Tian Provençal

    Dit heerlijke simpele gerecht ziet er smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten

    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Ratatouille

    Ratatouille

    Ratatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt.

    Bekijk recept 
  • Salade des Lords

    Salade des Lords

    Een klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.

    Bekijk recept 
  • Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

    Eieren in een klein ovenschaaltje die au bain-marie worden warmgemaakt in de oven. Je kunt er allerlei lekkere varianten mee maken

    Bekijk recept 
  • Bietensalade met vinaigrette

    Deze bietensalade is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht.

    Bekijk recept