
Franse keuken
De klassieke Franse keuken dient als basis voor vele gerechten de wereld over. De Franse sauzen, dressings en marinades zijn onmisbaar in de keuken.
Beroemde koks zoals Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Joël Robuchon hebben de Franse keuken gemaakt tot wat deze vandaag de dag is.
De Franse keuken is altijd in beweging maar met respect voor het verleden. Veel gerechten zijn lichter geworden maar roomboter en room spelen zeker nog een rol in de keuken.
Franse recepten
-
Foie de veau à la Lyonnaise
Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.Bekijk recept -
Rougets à la Provençale
Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.Bekijk recept -
Camembert met honing, tijm en noten
Gebakken camembert is een klassiek Frans gerecht dat eenvoud combineert met rijke smaken.Bekijk recept -
Clafoutis
Een klassiek dessert uit de Franse streek Limousin. Sappige kersen in een luchtig beslag tussen pannenkoek en custard – eenvoudig en onweerstaanbaar.Bekijk recept -
Poireaux à la grecque
De simpelste gerechten kunnen verrassend lekker zijn. Deze prei is makkelijk te maken en een lekker licht begin.Bekijk recept -
Salade au chèvre chaud
Salade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.Bekijk recept -
Salade Belle Hortense
Een heerlijke simpele bietensalade, vol van smaak en lekker licht. De perfect start van een heerlijke maaltijd.Bekijk recept -
Salade Cauchoise
Bekijk receptSalade Cauchoise is een lekkere Normandische aardappelsalade met ham en bleekselderij.
-
Tian Provençal
Bekijk receptDit heerlijke simpele gerecht ziet er smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten
-
Boeuf Bourguignon
Bekijk receptBoeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.
-
Ratatouille
Bekijk receptRatatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt.
-
Salade des Lords
Bekijk receptEen klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.
-
Oeuf cocotte
Bekijk receptEieren in een klein ovenschaaltje die au bain-marie worden warmgemaakt in de oven. Je kunt er allerlei lekkere varianten mee maken
-
Bietensalade met vinaigrette
Bekijk receptDeze bietensalade is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht.