Borrelhapjes en meer

Borrelhapjes, tapas, mezedes en meer..

Tapas zijn Spaanse hapjes, niet te verwarren met een plakje stokbrood met salade. In Nederland hebben we onze eigen heerlijke borrelhapjes, van bitterballen tot kaasplankjes, die net zo geliefd zijn. Van Franse canapés tot Griekse mezedes en Spaanse tapas: hapjes brengen sfeer, smaak en gezelligheid, en zijn gemaakt om samen van te genieten.

  • Calamares fritos a la andaluza

    Calamares fritos a la andaluza

    Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje
    Bekijk recept 
  • Calamares alla romana

    Calamares alla romana

    Inktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten, meestal als voorgerecht of als een tapas.
    Bekijk recept 
  • Chorizo al vino

    Dit gerecht bestaat uit gesneden chorizoworst gekookt in rode wijn en warm geserveerd als aperitief of tapa.
    Bekijk recept 
  • Croquetas de jamón

    Croquetas de jamón

    Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Extra lekker als deze vergezeld wordt van een koud biertje of een glas wijn.
    Bekijk recept 
  • Pulpo a la gallega

    Pulpo a la gallega

    Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.
    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Melitzanosalata

    Melitzanosalata

    Melitzanosalata is een heerlijk aubergine salade uit de Griekse keuken. Dus ga je op de Griekse toer dan is dit een prima voorafje.
    Bekijk recept 
  • Keftedes

    Keftedes

    Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.
    Bekijk recept 
  • Camembert met honing, tijm en noten

    Camembert met honing, tijm en noten

    Gebakken camembert is een klassiek Frans gerecht dat eenvoud combineert met rijke smaken.

    Bekijk recept 
  • Cacık

    Cacık is een heerlijk, fris gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Deze Turkse yoghurtdip is ideaal als bijgerecht bij kebabs of gewoon als verfrissende dip met brood.

    Bekijk recept 
  • Gevulde champignons met spek, dragon en sinaasappelmarmelade

    Gevulde champignons met spek, dragon

    De combinatie van knapperig spek, geurige dragon en een vleugje sinaasappel maakt deze gevulde champignons uniek en onweerstaanbaar.

    Bekijk recept 
  • Toast kannibaal

    Toast Kannibaal

    Dit is lekker voorgerechtje of een perfect hapje bij de borrel. Goed vlees zorgt ervoor dat er kan niks misgaan met dit recept.

    Bekijk recept