Hoofdgerechten
Het hoofdgerecht is het hart van elke eetervaring. De gang waar alle andere gerechten om draaien en het belangrijkste evenement van de culinaire reis.
Lekkere hoofdgerechten komen in veel verschillende vormen voorkomen, van stevige stoofschotels tot aan delicate visgerechten.
Bij Goed en Lekker vindt je de lekkerste hoofdgerechten die eenvoudig te maken zijn met makkelijk te stappen.
Recepten
-
Boboti
Bekijk receptBobotie is meebracht door de Maleisiërs naar Zuid-Afrika en is uitgegroeid tot een ware klassieker in de Zuid-Afrikaanse keuken.
-
Meatloaf
Bekijk receptAmerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.
-
Runderworst met zoete aardappel
Bekijk receptDeze ovenschotel met runderworst en zoete aardappel is net koek- en speculaaskruiden een heerlijke maaltijd voor de herfst.
-
Chicken Brunswick Stew
Bekijk receptHeerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.
-
Rogan josh
Bekijk receptRogan josh is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Kashmiri keuken, dat meestal wordt gemaakt met lamsvlees.
-
Limburgs zuurvlees
Bekijk receptLimburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.
-
Truite Aux Amandes
Bekijk receptForel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.
-
Boeuf Bourguignon
Bekijk receptBoeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.
-
Entrecote bordelaise
Bekijk receptEntrecote in rode wijnsaus, de saus van de wijnhandelaar. De rode wijnsaus wordt verrijkt door het aanbaksel van de entrecote.
-
Tartiflette
Bekijk receptDit heerlijke kaasgerecht komt uit de Haute-Savoie, de Franse Alpen. Een ideaal gerecht tijdens de koude donkere maanden.
-
Souvláki kotópoulo
Bekijk receptHet woord souvlaki staat simpelweg voor “vlees op spies”. Maak dit gerecht samen met een beetje tzatziki, een beetje sla en klaar!
-
Coq au vin
Bekijk receptDit haantje kost een beetje werk en wat geduld maar dan heb je ook wat. Dit recept kan ook met kippedijen worden gemaakt.
-
Moussaka
Bekijk receptDeze Griekse moussaka kost wel even wat moeite maar dan heb je ook een onwijs lekkere ovenschotel.
-
Stifado
Bekijk receptDeze stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.
-
Kabeljauw met groene asperges
Bekijk receptDit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.
-
Burritos de carne picada
Bekijk receptBurrito’s zijn samen met taco’s misschien wel het bekendste eten uit Mexico. In Mexico bestaat er eindeloze variaties.
-
Spatchcock kip
Bekijk receptDe gevlinderde kip is een opgeklapte kip waar de ruggengraat uit weggesneden is. Hierdoor kan de hele kip worden opgeklapt.
-
Pollo a la vasca
Bekijk receptEr bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept. Variërend met chorizo worst, piperade en Piment d’Espelette
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail