Afbeelding van een hoofdgerecht

Hoofdgerechten

Het hoofdgerecht is het hart van elke eetervaring. De gang waar alle andere gerechten om draaien en het belangrijkste evenement van de culinaire reis.

Lekkere hoofdgerechten komen in veel verschillende vormen voorkomen, van stevige stoofschotels tot aan delicate visgerechten.

Bij Goed en Lekker vindt je de lekkerste hoofdgerechten die eenvoudig te maken zijn met makkelijk te stappen.

  • Boboti

    Boboti

    Bobotie is meebracht door de Maleisiërs naar Zuid-Afrika en is uitgegroeid tot een ware klassieker in de Zuid-Afrikaanse keuken.

    Bekijk recept 
  • Meatloaf

    Meatloaf

    Amerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.

    Bekijk recept 
  • Runderworst met zoete aardappel

    Runderworst met zoete aardappel

    Deze ovenschotel met runderworst en zoete aardappel is net koek- en speculaaskruiden een heerlijke maaltijd voor de herfst.

    Bekijk recept 
  • Chicken Brunswick Stew

    Chicken Brunswick Stew

    Heerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.

    Bekijk recept 
  • Rogan josh

    Rogan josh

    Rogan josh is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Kashmiri keuken, dat meestal wordt gemaakt met lamsvlees.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.

    Bekijk recept 
  • Forel met amandelen

    Truite Aux Amandes

    Forel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Entrecote bordelaise

    Entrecote bordelaise

    Entrecote in rode wijnsaus, de saus van de wijnhandelaar. De rode wijnsaus wordt verrijkt door het aanbaksel van de entrecote.

    Bekijk recept 
  • Tartiflette

    Dit heerlijke kaasgerecht komt uit de Haute-Savoie, de Franse Alpen. Een ideaal gerecht tijdens de koude donkere maanden.

    Bekijk recept 
  • Souvláki kotópoulo

    Souvláki kotópoulo

    Het woord souvlaki staat simpelweg voor “vlees op spies”. Maak dit gerecht samen met een beetje tzatziki, een beetje sla en klaar!

    Bekijk recept 
  • Coq au vin

    Coq au vin

    Dit haantje kost een beetje werk en wat geduld maar dan heb je ook wat. Dit recept kan ook met kippedijen worden gemaakt.

    Bekijk recept 
  • Moussaka

    Deze Griekse moussaka kost wel even wat moeite maar dan heb je ook een onwijs lekkere ovenschotel.

    Bekijk recept 
  • Stifado

    Stifado

    Deze stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.

    Bekijk recept 
  • Kabeljauw met groene asperges en venkel

    Kabeljauw met groene asperges

    Dit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.

    Bekijk recept 
  • Burritos de carne picada

    Burritos de carne picada

    Burrito’s zijn samen met taco’s misschien wel het bekendste eten uit Mexico. In Mexico bestaat er eindeloze variaties.

    Bekijk recept 
  • Spatchcock kip

    Spatchcock kip

    De gevlinderde kip is een opgeklapte kip waar de ruggengraat uit weggesneden is. Hierdoor kan de hele kip worden opgeklapt.

    Bekijk recept 
  • Stifado

    Pollo a la vasca

    Er bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept. Variërend met chorizo worst, piperade en Piment d’Espelette

    Bekijk recept