
Hoofdgerechten
Het hoofdgerecht is het hart van elke eetervaring. De gang waar alle andere gerechten om draaien en het belangrijkste evenement van de culinaire reis.
Lekkere hoofdgerechten komen in veel verschillende vormen voorkomen, van stevige stoofschotels tot aan delicate visgerechten.
Vleesgerechten
-
Runderworst met zoete aardappel
Verwarmende ovenschotel met runderworst, zoete aardappel en geurige koek- en speculaaskruiden.Bekijk recept -
Chicken Brunswick Stew
Heerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.Bekijk recept -
Limburgs zuurvlees
Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.Bekijk recept -
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.Bekijk recept -
Stifado
Deze stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.Bekijk recept -
Hete bliksem
Een heerlijke stamppot die misschien iets minder bekend is maar oh zo lekker in de wintertijd.Bekijk recept -
Blote billetjes in ’t gras
Deze stamppot is een onvervalste klassieker uit de Nederlandse keuken. Heerlijk in de koudere maanden van het jaar.Bekijk recept -
Meatloaf
Bekijk receptAmerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.
Visgerechten
-
Calamari Ripieni alla Siciliana
Bekijk receptEen klassiek Siciliaans gerecht. Kleine inktvisjes worden gevuld met knoflook, kruiden en pijnboompitten.
-
Carapaus à Algarvia
Bekijk receptEen traditioneel recept uit de Algarve, makreel op de grill geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.
-
Rougets à la Provençale
Bekijk receptDit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.
-
Spaghetti alle vongole in bianco
Bekijk receptHeerlijke schelpjes met pasta. Er bestaan twee versie van dit gerecht. De “in Bianco” wordt gemaakt met een scheut witte wijn.
-
Sardinhas Assadas
Bekijk receptSardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.