Vlees en gevolgelte
Van een kruidige kippendijstoof tot een perfect gebakken biefstuk – vlees en gevogelte vormen de basis van talloze geliefde gerechten. Bij Goed en Lekker delen we recepten die gaan van doordeweekse klassiekers tot feestelijke showstoppers. Soms traditioneel, soms verrassend, maar altijd met aandacht voor smaak en eenvoud.
In deze rubriek vind je inspiratie om meer te halen uit vlees en gevogelte in je keuken. Van stoofpot tot ovengerecht, van barbecue tot bouillon. Elk recept is getest en uitgelegd in duidelijke stappen, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt – of je nu een beginnende thuiskok bent of een doorgewinterde liefhebber.
Recepten met rundvlees
-
Spaanse balletjes
Deze kleurrijke ovenschotel is een creatie, geïnspireerd door de warme tinten en rijke smaken die Spanje kenmerken. De combinatie van sinaasappel, paprika, tomaat en specerijen zorgt voor een uniek gerecht met een vleugje zoet, hartig en kruidig.Bekijk recept -
Hachee
Deze klassieke hachee wordt extra smaakvol door een nacht marineren in zuur, waarna het vlees langzaam wordt gestoofd tot boterzachte perfectie.Bekijk recept -
Foie de veau à la Lyonnaise
Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.Bekijk recept -
Limburgs zuurvlees
Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.Bekijk recept -
Daube de Boeuf
Daube de Boeuf is een klassiek Frans stoofgerecht uit de Provence, rijk aan diepe smaken van rode wijn, rundvlees en kruiden.Bekijk recept -
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.Bekijk recept
Recepten met kip
-
Eendenborst met rode wijnsaus
Eendenborst met rode wijnsaus is een elegant, verwarmend gerecht – ideaal voor een herfstige of winterse avond. De rijke saus brengt de smaken van wijn, tijm en balsamico harmonieus samen.Bekijk recept -
Kip Kiev
Bekijk receptKip Kiev is een iconische klassieker die zijn oorsprong vindt in Oekraïne en later uitgroeide tot een geliefd gerecht in restaurants over de hele wereld.
-
Pittige kalkoen spies met harissa en komijn
Bekijk receptDeze kruidige kalkoenspiesen zijn een smaakvolle combinatie van Noord-Afrikaanse harissa, geroosterde specerijen en een vleugje honing.
-
Spiedini di Pollo
Bekijk receptSpiedini di Pollo zijn heerlijke kippiesjes die je kunt aanpassen aan je smaak met verschillende soorten kruiden en groenten.
-
Chicken Brunswick Stew
Bekijk receptHeerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.
-
Pollo a la vasca
Bekijk receptEr bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept met chorizo worst, piperade tot Piment d’Espelette.