Vlees en gevolgelte

Van een kruidige kippendijstoof tot een perfect gebakken biefstuk – vlees en gevogelte vormen de basis van talloze geliefde gerechten. Bij Goed en Lekker delen we recepten die gaan van doordeweekse klassiekers tot feestelijke showstoppers. Soms traditioneel, soms verrassend, maar altijd met aandacht voor smaak en eenvoud.

In deze rubriek vind je inspiratie om meer te halen uit vlees en gevogelte in je keuken. Van stoofpot tot ovengerecht, van barbecue tot bouillon. Elk recept is getest en uitgelegd in duidelijke stappen, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt – of je nu een beginnende thuiskok bent of een doorgewinterde liefhebber.

  • Spaanse balletjes

    Spaanse balletjes

    Deze kleurrijke ovenschotel is een creatie, geïnspireerd door de warme tinten en rijke smaken die Spanje kenmerken. De combinatie van sinaasappel, paprika, tomaat en specerijen zorgt voor een uniek gerecht met een vleugje zoet, hartig en kruidig.
    Bekijk recept 
  • Hachee

    Hachee

    Deze klassieke hachee wordt extra smaakvol door een nacht marineren in zuur, waarna het vlees langzaam wordt gestoofd tot boterzachte perfectie.
    Bekijk recept 
  • Foie de veau à la Lyonnaise

    Foie de veau à la Lyonnaise

    Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.
    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.
    Bekijk recept 
  • Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf is een klassiek Frans stoofgerecht uit de Provence, rijk aan diepe smaken van rode wijn, rundvlees en kruiden.
    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.
    Bekijk recept 
  • Eendenborst met rode wijnsaus

    Eendenborst met rode wijnsaus

    Eendenborst met rode wijnsaus is een elegant, verwarmend gerecht – ideaal voor een herfstige of winterse avond. De rijke saus brengt de smaken van wijn, tijm en balsamico harmonieus samen.
    Bekijk recept 
  • Kip Kiev

    Kip Kiev

    Kip Kiev is een iconische klassieker die zijn oorsprong vindt in Oekraïne en later uitgroeide tot een geliefd gerecht in restaurants over de hele wereld.

    Bekijk recept 
  • Pittige kalkoen spies met harissa en komijn

    Deze kruidige kalkoenspiesen zijn een smaakvolle combinatie van Noord-Afrikaanse harissa, geroosterde specerijen en een vleugje honing.

    Bekijk recept 
  • Spiedini di Pollo

    Spiedini di Pollo

    Spiedini di Pollo zijn heerlijke kippiesjes die je kunt aanpassen aan je smaak met verschillende soorten kruiden en groenten.

    Bekijk recept 
  • Chicken Brunswick Stew

    Chicken Brunswick Stew

    Heerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.

    Bekijk recept 
  • Pollo a la vasca

    Pollo a la vasca

    Er bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept met chorizo worst, piperade tot Piment d’Espelette.

    Bekijk recept