Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen zijn essentiële ingrediënten bij het koken die worden gebruikt om smaak, aroma en kleur toe te voegen aan voedselgerechten.

Kruiden zijn de bladeren van planten, terwijl specerijen meestal de zaden, schors of wortels van planten zijn. Beide kunnen vers of gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van het recept.

Kruiden en specerijen worden veel gebruikt in keukens van over de hele wereld, en verschillende combinaties van kruiden en specerijen kunnen dat zijn om unieke en onderscheidende smaken in gerechten te creëren.

  • basillicum

    Basillicum

    Basilicum is eén van de meest gebruikte kruiden in de keuken en is makkelijk verkrijgbaar.

    Lees meer 
  • Bernagie - Komkommerkruid

    Bernagie

    Dit kruid is niet alleen lekker maar ook prachtig. Bernagie, ook wel komkommerkruid genoemd heeft het allemaal.

    Lees meer 
  • Bieslook bloemen

    Bieslook

    Bieslook is een bekend sprieterig keukenkruid dat makkelijk te kweken is.

    Lees meer 
  • Bonenkruid

    Bonenkruid

    Er zijn twee verschillende soorten bonenkruid het eénjarig bonenkruid en het bergbonenkruid.

    Lees meer 
  • Dille

    Dille heeft een heerlijke anijssmaak en wordt vaak gebruikt bij gerechten zoals komkommersalade en zalmgerechten.

    Lees meer 
  • Dragon

    Dragon

    Dragon is een bekend kruid in de klassieke keuken en maakt onderdeel uit van de Franse Fine Herbes, oftewel de fijne kruiden.

    Lees meer 
  • Kervel

    Kervel

    Een gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. De blaadjes en bloempjes zijn prima geschikt om gerechten te garneren. 

    Lees meer 
  • Koriander

    Koriander

    Koriander is een populair kruid in de keuken en is toepasbaar in veel gerechten en kookstijlen.

    Lees meer 
  • Laurier banner

    Laurier

    Laurierblaadjes zijn een goede smaakmaker in sauzen en soepen. Ze kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden.

    Lees meer 
  • Lavas banner

    Lavas

    Lavas wordt ook vaak de maggiplant genoemd en smaakt naar selderij. Het is een heerlijke smaakmaker in soepen en sauzen.

    Lees meer 
  • Marjolein Banner

    Marjolein

    Marjolein, ook bekend als wilde majoraan, is een kruid dat gewaardeerd wordt om zijn subtiele en zoete smaak.

    Lees meer 
  • Melisse Banner

    Melisse

    Melisse is een gemakkelijk te kweken kruid met prachtige groene bladeren met een heerlijke citroensmaak.

    Lees meer 
  • Munt Banner

    Munt

    Een veelgebruid kruid in de keuken en gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten en op markten.

    Lees meer 
  • Peterselie banner

    Peterselie

    Een veelzijdig kruid dat wordt gebruikt in de keuken vanwege de frisse smaak en decoratieve kwaliteiten.

    Lees meer 
  • Rozemarijn

    Rozemarijn

    Rozemarijn wordt in vele keukens gebruikt. De sterke aromatische geuren van dit kruid smaakt heerlijk bij pompoen, vlees en vis.

    Lees meer 
  • Salie banner

    Salie

    Salie is niet alleen lekker maar geeft ook een heerlijke geur af. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt

    Lees meer 
  • Tijm banner

    Tijm

    Tijm is eén van meest gebruikte kruiden in de keuken. Tijm komt uit het geslacht van de lipbloemenfamilie.

    Lees meer 
  • Oregano banner

    Oregano

    Oregano staat bekend om zijn krachtige en warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken

    Lees meer