Kruiden en specerijen
Kruiden en specerijen zijn essentiële ingrediënten bij het koken die worden gebruikt om smaak, aroma en kleur toe te voegen aan voedselgerechten.
Kruiden zijn de bladeren van planten, terwijl specerijen meestal de zaden, schors of wortels van planten zijn. Beide kunnen vers of gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van het recept.
Kruiden en specerijen worden veel gebruikt in keukens van over de hele wereld, en verschillende combinaties van kruiden en specerijen kunnen dat zijn om unieke en onderscheidende smaken in gerechten te creëren.
Kruiden
-
Basillicum
Lees meerBasilicum is eén van de meest gebruikte kruiden in de keuken en is makkelijk verkrijgbaar.
-
Bernagie
Lees meerDit kruid is niet alleen lekker maar ook prachtig. Bernagie, ook wel komkommerkruid genoemd heeft het allemaal.
-
-
Bonenkruid
Lees meerEr zijn twee verschillende soorten bonenkruid het eénjarig bonenkruid en het bergbonenkruid.
-
Dille
Lees meerDille heeft een heerlijke anijssmaak en wordt vaak gebruikt bij gerechten zoals komkommersalade en zalmgerechten.
-
Dragon
Lees meerDragon is een bekend kruid in de klassieke keuken en maakt onderdeel uit van de Franse Fine Herbes, oftewel de fijne kruiden.
-
Kervel
Lees meerEen gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. De blaadjes en bloempjes zijn prima geschikt om gerechten te garneren.
-
Koriander
Lees meerKoriander is een populair kruid in de keuken en is toepasbaar in veel gerechten en kookstijlen.
-
Laurier
Lees meerLaurierblaadjes zijn een goede smaakmaker in sauzen en soepen. Ze kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden.
-
Lavas
Lees meerLavas wordt ook vaak de maggiplant genoemd en smaakt naar selderij. Het is een heerlijke smaakmaker in soepen en sauzen.
-
Marjolein
Lees meerMarjolein, ook bekend als wilde majoraan, is een kruid dat gewaardeerd wordt om zijn subtiele en zoete smaak.
-
Melisse
Lees meerMelisse is een gemakkelijk te kweken kruid met prachtige groene bladeren met een heerlijke citroensmaak.
-
Munt
Lees meerEen veelgebruid kruid in de keuken en gemakkelijk verkrijgbaar bij supermarkten en op markten.
-
Peterselie
Lees meerEen veelzijdig kruid dat wordt gebruikt in de keuken vanwege de frisse smaak en decoratieve kwaliteiten.
-
Rozemarijn
Lees meerRozemarijn wordt in vele keukens gebruikt. De sterke aromatische geuren van dit kruid smaakt heerlijk bij pompoen, vlees en vis.
-
Salie
Lees meerSalie is niet alleen lekker maar geeft ook een heerlijke geur af. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt
-
Tijm
Lees meerTijm is eén van meest gebruikte kruiden in de keuken. Tijm komt uit het geslacht van de lipbloemenfamilie.
-
Oregano
Lees meerOregano staat bekend om zijn krachtige en warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail