
Nederlandse keuken
De Nederlandse keuken is misschien niet wereldwijd verspreid. Toch zit de Nederlandse keuken vol verassingen. Comfort food is tegenwoordig een populaire kreet, de keuken uit Nederland staat vol met dit soort gerechten. Daarbij komt nog eens dat de Indonesische keuken de oer-Hollandse keuken enorm heeft verrijkt met allerlei heerlijke variaties.
Nederlandse recepten
-
Hollandse hieuwe haringsalade
De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.Bekijk recept -
Limburgs zuurvlees
Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.Bekijk recept -
Witlofsalade met melisse
Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.Bekijk recept -
Gerookte makreel met appeltje
Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.Bekijk recept -
Hete bliksem
Een heerlijke stamppot die misschien iets minder bekend is maar oh zo lekker in de wintertijd.Bekijk recept -
Blote billetjes in ’t gras
Deze stamppot is een onvervalste klassieker uit de Nederlandse keuken. Heerlijk in de koudere maanden van het jaar.Bekijk recept -
Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommer is een ouderwets supermakkelijk recept dat altijd op is als het op tafel staat.Bekijk recept
-
Hollandse garnalen cocktail met appel
Bekijk receptGarnalen met appel, dille en bleekselderij compleet gemaakt met een kookroom en een scheutje cognac.
-
Romige spitskool met ham
Bekijk receptEen lekker bijgerecht dat prima past bij een vis of vleesgerecht. Heerlijk met een paar gekookte aardappelen.