Sauzen en marinades
Sauzen en marinades zijn er in de eerste plaats om diepte en smaakcomplexiteit aan het eten toe te voegen.
Sauzen zijn vloeibare of halfvaste bereidingen die bij gerechten worden geserveerd of eraan worden toegevoegd, terwijl marinades vloeibare bereidingen zijn die worden gebruikt om vlees, gevogelte, vis of groenten vóór het koken op smaak te brengen en mals te maken.
Recepten
-
Zigeunersaus
Bekijk receptDe Zigeunersaus is bekend bij de schnitzel maar doet het ook erg goed als koude saus bij de barbecue.
-
Cranberry saus
Bekijk receptCranberry saus kan niet ontbreken als je gaat voor een klassieke kerstmaaltijd. Dit is een simpele variant met sinaasappel.
-
White BBQ sauce
Bekijk receptDeze traditionele Alabama BBQ saus is bedacht door Big Bob Gibson in 1925. Het traditionele recept is natuurlijk geheim.
-
Muntsaus
Bekijk receptDeze simpele muntsaus is lekker bij vis, varkens en lamsvlees. Maar smaakt ook lekker door koud of warme witte rijst.
-
Guacamole
Bekijk receptenEigengemaakte guacamole is gezond en heerlijk fris. Simpel te maken ideaal voor bij de borrel en bij allerlei Mexicaanse gerechten.
-
Bechamelsaus
Bekijk receptOok wel witte saus genoemd is een klassieke saus die zo gebruikt kan worden maar ook als basis voor vele andere sauzen.
-
Cebolada
Bekijk receptDeze snelle maar smaakvolle uiensaus is heerlijk bij een dun stukje vlees dat net van de barbecue komt.
-
Aardbeiensaus
Bekijk receptAardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail