
Nagerechten
Het nagerecht is de kers op de taart voor een geweldige maaltijd. Of het nu cakes, taarten, puddingen, gebakjes, of ijsjes zijn, we krijgen er gewoon niet genoeg van. Overal in de wereld kennen ze wel een eigen specialiteit zoals het traditionele dessert Baklava uit de Midden-Oosterse keuken of de Chinese mooncakes.
Recepten
-
Aardbeien tiramisu
Deze aardbeien tiramisu is een frisse, zomerse variant op de klassieke tiramisu. De combinatie van zoete aardbeien en romige mascarpone zorgt voor een licht en elegant dessert.Bekijk recept -
Clafoutis
Een klassiek dessert uit de Franse streek Limousin. Sappige kersen in een luchtig beslag tussen pannenkoek en custard – eenvoudig en onweerstaanbaar.Bekijk recept -
Mousse au chocolat
Eén van de bekendste nagerechten uit de Franse keuken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is het klassieke basisrecept.Bekijk recept -
Crème brûlée
De klassieker staat bij menig restaurant op de kaart. Het is verrassend makkelijk om zelf te makenBekijk recept -
Crema Catalana
Crema Catalana is de Spaanse tegenhanger van Cremé Bruleé, en net zo verslavend lekker..Bekijk recept -
Tiramisu
Deze Italiaanse klassieker heeft twee nadelen. Iedereen heeft een eigen recept van grootmoeder wat de enige echte is.Bekijk recept -
Poire Belle Hélène
Dit klassieke nagerecht is in 1864 bedacht door de chef-kok Auguste Escoffier. Het is vernoemd naar de opera La belle Hélène.Bekijk recept -
Karamelsaus
Bekijk receptEen volle, fluweelzachte karamelsaus die perfect past bij ijs, pudding, pannenkoeken of als swirl door desserts.
-
Napoléon kersen op port
Bekijk receptEen elegante variant op de klassieke gekonfijte kersen, waarbij de lichte port, vanille en citroen de natuurlijke zoetheid van de Bigarreau Napoléon-kers versterken.
-
Sinaasappel pudding met gelei
Bekijk receptEen ouderwets fris dessert met een sinaasappelgelei op de bodem en een zachte pudding met een vleugje gember.
-
Banana bread
Bekijk receptBananenbrood is in Amerika ontdek rond de jaren 30. Het is een heerlijk zoet brood dat een beetje cakeachtig aandoet.
-
Kruidige Rum-Pruimen
Bekijk receptEen klassieke winterlekkernij met diepe tonen van rijpe pruimen, verwarmende specerijen en rijke donkere rum.