Groente en fruit

Verse groente en fruit is een lust voor het oog en een feest voor de smaakpupillen. Daarnaast weet iedereen dat het ook nog eens gezond voor je is. De lijst van producten is nagenoeg eindeloos.

De indeling van groente en fruit is soms moeilijk te onderscheiden. Onder fruit wordt verstaan de zoete en vlezige producten uit de bloem van een plant. Groenten zijn eetbare delen van planten, zoals wortels, stengels, bladeren en knoppen. Tomaat is dus volgens deze indeling fruit en geen groente. Wetenschap is wetenschap, het belangrijkste is dat je er iets lekkers mee maakt.

  • Afbeelding van aardappels

    Aardappel

    De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is samen met rijst, tarwe en maïs het basisvoedsel van de wereld.

    Lees meer 
  • Andijvie

    Andijvie is verwant aan de witlof. Deze lekkere groente kan rauw, gekookt of gestoofd worden.

    Lees meer 
  • Aubergine

    Aubergines bestaan in de traditionele dieppaarse aubergine aangevuld met prachtige varianten en kleuren.

    Lees meer 
  • Bloemkool

    Bloemkool is een groente die door zijn veelzijdigheid kan verassen in smaak en toepassing.

    Lees meer 
  • Broccoli banner

    Broccoli

    Broccoli is een veelzijdige groente die behoort tot de koolfamilie en geliefd is om zijn knapperige textuur en milde smaak.

    Lees meer 
  • Courgette

    Courgettes zijn een veelzijdige en heerlijke groente die gemakkelijk kan worden opgenomen in diverse culinaire creaties.

    Lees meer 
  • Komkommer

    Komkommers zijn een lid van de komkommerfamilie en groeien aan klimplanten.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van een paprika

    Paprika

    Paprika is een veelzijdige groente die in veel verschillende keukens over de hele wereld wordt gebruikt.

    Lees meer 
  • Afbeelding van gesneden prei

    Prei

    De prei is een groente die al gegeten werd door de Egyptische Pyramide bouwers . Ook nu is prei een gewaardeerde smaakmaker

    Lees meer 
  • Pompoen

    Pompoen is een oud gewas dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Sinds de 16e eeuw heeft het zijn intrede in Europa gedaan.

    Lees meer 
  • Rijst

    In grote gedeelten van de wereld is rijst het hoofdvoedsel. In de westerse wereld heeft rijst ook zijn plaats verdiend.

    Lees meer 
  • Rode biet

    Met de heerlijke zoete aardse smaak van de rode biet kunnen er tal van verschillende gerechten mee gemaakt worden.

    Lees meer 
  • Tomaat

    Tomaat is een belangrijk ingrediënt in de keuken en wordt gebruikt in pastasauzen, salades, soepen en stoofschotels.

    Lees meer 
  • Selderij banner

    Selderij

    Selderij is een groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak.

    Lees meer 
  • Uien

    Uien zijn enorm belangrijk als smaakmaker in de keuken. Het is één van de gewassen die al duizenden jaren wordt gegeten.

    Lees meer 
  • Witlof

    Witlof, ook bekend als Brussels lof of witloof. Het heeft een karakteristieke bittere smaak en een stevige textuur.

    Lees meer 
  • Afbeelding van zoete aardappelen

    Zoete aardappel

    De zoete aardappel is een veelzijdige en voedzame groente die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt.

    Lees meer 
  • Aardbei

    Zodra aardbeien te koop zijn uit eigen land betekend dat de lente is aangebroken. Een heerlijke lekkernij voor jong en oud.

    Lees meer 
  • Appel

    Appels is een fruit dat vandaag de dag altijd te koop is in de winkel. Fruit dat al 10.000 jaar geleden door onze voorouders gegeten werd.

    Lees meer 
  • Blauwe bessen

    De blauwe bes,Vaccinium corymbosumis heerlijke zoet en sappig. De bessen kunnen direct verwerkt of ingevroren worden.

    Lees meer 
  • Citroen

    Citroen is nagenoeg onmisbaar in de keuken. Het sap, de schil en het vruchtvlees wordt allemaal gebruikt.

    Lees meer 
  • Peer

    Oorspronkelijk komt de peer uit Centraal-Azië. In de afgelopen drieduizend jaar is de peer verspreid over de hele wereld.

    Lees meer