
Vis en schaaldieren
Vis en schaaldieren vormen een veelzijdige basis voor talloze gerechten uit keukens over de hele wereld. Van een simpele gebakken kabeljauw tot verfijnde kreeftgerechten – ze brengen pure smaken, voedzame eiwitten en een vleugje zee naar elke tafel. Of u nu kiest voor een snelle doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner, met vis en schaaldieren serveert u altijd iets bijzonders.
Koude visgerechten
-
Gerookte makreel met appeltje
Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.Bekijk recept -
Geräucherte Forelle mit Meerrettichsahne
Een klassiek Duits voorgerecht met Beierse roots: gerookte forel met frisse mierikswortelroom.Bekijk recept -
Salada de Atum
Een heerlijke Portugese tonijnsalade die ingeblikte tonijn combineert met verse groenten en een eenvoudige dressingBekijk recept -
Hollandse garnalen cocktail met appel
Garnalen met appel, dille en bleekselderij compleet gemaakt met een kookroom en een scheutje cognac.Bekijk recept -
Pulpo a la gallega
Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.Bekijk recept -
Hollandse hieuwe haringsalade
De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.Bekijk recept
Warme visgerechten
-
Spaghetti alle vongole in bianco
Bekijk receptHeerlijke schelpjes met pasta. Er bestaan twee versie van dit gerecht. De “in Bianco” wordt gemaakt met een scheut witte wijn.
-
Rougets à la Provençale
Bekijk receptDit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.
-
Carapaus à Algarvia
Bekijk receptEen traditioneel recept uit de Algarve, makreel op de grill geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.
-
Calamari Ripieni alla Siciliana
Bekijk receptEen klassiek Siciliaans gerecht. Kleine inktvisjes worden gevuld met knoflook, kruiden en pijnboompitten.
-
Sardinhas Assadas
Bekijk receptSardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.
-
Gegrilde gamba's met walnotenpesto
Bekijk receptGamba’s van de barbecue zijn snel klaar en heerlijk sappig. In dit recept combineren we ze met een krachtige walnotenpesto voor een verfijnde smaak.
-
Kabeljauw met groene asperges en venkel
Bekijk receptDit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.
-
Calamares alla romana
Bekijk receptInktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten, meestal als voorgerecht of als een tapas.
-
Calamares fritos a la andaluza
Bekijk receptGefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje