Pide

Pide

Turkse pide is een heerlijke gevulde bootvormige brood. Turkse pide is heerlijk als hoofdgerecht of als snack.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor de vulling:

  • 200 gram gehakt (rundvlees, lamsvlees of kip)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Bereidingswijze:

Bereid het deeg:

  1. Meng de droge gist en suiker in lauw water en laat het ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
  2. Doe de bloem en het zout in een grote kom en voeg het gistmengsel en olijfolie toe.
  3. Kneed het deeg gedurende ongeveer 10 minuten tot het zacht en elastisch is. Voeg indien nodig meer bloem of water toe om de consistentie goed te krijgen.
  4. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in omvang is verdubbeld.

Maak de vulling:

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehakte ui tot deze zacht is.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar. Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Meng goed.
  3. Voeg de tomaten en paprika toe en bak ze kort tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Maak de pide:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verdeel het gerezen deeg in gelijke porties en rol ze uit tot ovale vormen van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg de deegovale op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verdeel de afgekoelde vulling gelijkmatig over de deegovale, laat een rand vrij.
  5. Vouw de randen van het deeg over de vulling om een bootvormige pide te vormen.
  6. Bak de pide in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  7. Haal de pide uit de oven, garneer met verse peterselie of koriander en serveer warm.
Terug naar blog