Kervel

Kervel

In de keuken is kervel een zeer gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. De blaadjes en bloempjes zijn prima geschikt om gerechten te garneren. 

Latijnse naam: Anthriscum cerefolium
Hoogte: 30 – 60 cm
Bloeiperiode: April - Mei
Levensduur: Tweejarig 

Beschrijving:
Kervel behoort tot de schermbloemachtige (Apiaceae) net zoals o.a. dille, anijs en koriander. De kervel begint te bloeien in de periode april – mei t/m eind mei - juni. De kervel vormt schermen met daarop prachtige witte bloempjes.

In de keuken
In de keuken is kervel een zeer gewaardeerd kruid met een subtiele anijs smaak. Dit zien we terug in de Franse keuken waar het volop gebruikt wordt. Het smaakt heerlijk in soepen en de blaadjes en bloempjes zijn zeer geschikt om gerechten mee te garneren.

In de kruidentuin
De plant is tweejarig maar kervel kan onder glas of binnen in huis bijna het hele jaar worden gekweekt. Als je altijd beschikking wilt hebben over de lekkere jonge blaadjes moet je elke 4 á 6 weken nieuwe kervel kweken.

Kervel is geen ingewikkelde plant maar zodra deze droog wordt zal het bloemen willen produceren. Geef dus voldoende water knijp en knip de plantenknoppen zodat je zo lang mogelijk van de blaadjes kan genieten.

Terug naar blog