
Aardappelsalade met kervel en mosterddressing
Een smaakvolle, lauwwarme aardappelsalade met een pittige mosterddressing en verse kervel. Perfect als bijgerecht bij vlees, vis of vegetarische gerechten. Ook heerlijk bij de BBQ!
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: 35 minuten
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappels
- 1 sjalot
- 1 eetlepel mosterd (grof of Dijon)
- 2 eetlepels appelazijn of wittewijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- paar takjes kervel
- zout en peper naar smaak
- 3 grote augurken
- 2 eetlepels kappertjes
Voorbereiding
- Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Pel en snipper de sjalot.
- Snij de kervel fijn.
- Snij de augurken fijn.
Bereiding
- Kook de aardappels in gezouten water in 15–20 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
- Maak de dressing door mosterd, azijn, olie en sjalot te mengen.
- Doe de dressing, augurken, kappertjes, kervel en aardappels in een grote schaal.
- Schep de lauwwarme aardappels om met de dressing zodat ze de smaken goed opnemen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer lauwwarm of koud.