Clafoutis

Clafoutis

Een klassiek dessert uit de Franse streek Limousin. Sappige kersen in een luchtig beslag tussen pannenkoek en custard – eenvoudig en onweerstaanbaar.

Opbrengst: 1 clafoutis
Kooktijd: 10 min
Baktijd: 35 min

Ingrediënten

  • 300 g verse kersen (liefst met pit)
  • 3 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 80 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 25 g gesmolten boter (plus extra om in te vetten)
  • Poedersuiker voor afwerking

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Kom en garde

Voorbereiding & Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Was de kersen en leg ze in een enkele laag op de bodem van de schaal.
  3. Klop in een kom de eieren los met kristalsuiker, vanillesuiker en een snufje zout.
  4. Zeef de bloem erbij en meng tot een glad beslag.
  5. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een dun beslag. Roer daarna de gesmolten boter erdoor.
  6. Giet het beslag voorzichtig over de kersen.
  7. Bak de clafoutis 35–40 minuten in het midden van de oven, tot hij goudbruin en stevig is.
  8. Laat iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Serveertip

Serveer lauwwarm, eventueel met een lepeltje crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

Terug naar blog
  • Aardbeien tiramisu

    Aardbeien tiramisu

    Deze aardbeien tiramisu is een frisse, zomerse variant op de klassieke tiramisu. De combinatie van zoete aardbeien en romige mascarpone zorgt voor een licht en elegant dessert.

    Bekijk recept 
  • Mousse au chocolat

    Mousse au chocolat

    Eén van de bekendste nagerechten uit de Franse keuken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is het klassieke basisrecept.

    Bekijk recept 
  • Crema Catalana

    Crema Catalana

    Crema Catalana is de Spaanse tegenhanger van Cremé Bruleé, en net zo verslavend lekker..

    Bekijk recept