Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Een frisse, zomerse variant op de klassieke tiramisu. Perfect als elegant dessert voor een tuinfeest of barbecue.

Opbrengst: 1 schaal tiramisu
Kooktijd: 30 min
Koeltijd: 4 uur

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 175 gram lange vingers
  • 300 gram aardbeien (voor garnering)
  • Blaadjes verse munt

Voorbereiding & Bereiding

  1. Was en ontkroon de aardbeien. Pers de halve citroen uit.
  2. Doe 300 gram aardbeien in een pannetje met citroensap en poedersuiker. Breng rustig aan de kook en laat zacht worden. Roer regelmatig. Laat de saus daarna volledig afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de mascarpone er voorzichtig doorheen tot een luchtige crème ontstaat.
  4. Doop de lange vingers kort in de afgekoelde aardbeiensaus en leg ze op de bodem van een schaal of in glaasjes.
  5. Bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal dit totdat alles op is, eindigend met een laag crème.
  6. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Garneer met de overgebleven aardbeien, verse munt en eventueel een beetje aardbeiensaus.

 

Terug naar blog
  • Aardbeiensaus

    Aardbeiensaus

    Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.

    Bekijk recept 
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Deze Italiaanse klassieker heeft twee nadelen. Iedereen heeft een eigen recept van grootmoeder wat de enige echte is.

    Bekijk recept 
  • Mousse au chocolat

    Mousse au chocolat

    Eén van de bekendste nagerechten uit de Franse keuken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is het klassieke basisrecept.

    Bekijk recept