
Aardbeien tiramisu
Een frisse, zomerse variant op de klassieke tiramisu. Perfect als elegant dessert voor een tuinfeest of barbecue.
Opbrengst: 1 schaal tiramisu
Kooktijd: 30 min
Koeltijd: 4 uur
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- ½ citroen
- 1 eetlepel poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 175 gram lange vingers
- 300 gram aardbeien (voor garnering)
- Blaadjes verse munt
Voorbereiding & Bereiding
- Was en ontkroon de aardbeien. Pers de halve citroen uit.
- Doe 300 gram aardbeien in een pannetje met citroensap en poedersuiker. Breng rustig aan de kook en laat zacht worden. Roer regelmatig. Laat de saus daarna volledig afkoelen.
- Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de mascarpone er voorzichtig doorheen tot een luchtige crème ontstaat.
- Doop de lange vingers kort in de afgekoelde aardbeiensaus en leg ze op de bodem van een schaal of in glaasjes.
- Bedek met een laag mascarponecrème. Herhaal dit totdat alles op is, eindigend met een laag crème.
- Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met de overgebleven aardbeien, verse munt en eventueel een beetje aardbeiensaus.