Crema Catalana

Crema Catalana

Crema Catalana is de Spaanse tegenhanger van Cremé Bruleé, en net zo verslavend lekker..

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min
Afkoelen: 2 uur 

Ingrediënten:

  • 8 dl melk
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eierdooiers
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • Schil van een halve citroen
  • Schil van een halve sinaasappel
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

  1. Doe 7 dl melk in een pannetje en breng deze aan de kook samen met de kan sinaasappel- en citroenschil en het kaneelstokje.
  2. Snij het vanillestokje op en haal met de punt de vanille eruit en voeg de vanille en het vanillestokje toe aan de melk.
  3. Klop de eidooier in een kom luchtig en schuimig. Klop hier de suiker door en klop dit tot een mooi glad mengsel
  4. Pak een klein kommetje en doe hier de maïzena in. Voeg hier 2 lepels van de melk uit het pannetje toe en roer dit door totdat de maïzena helemaal is opgelost. Voeg vervolgens de maïzena toe aan het eiermengsel en roer dit goed door.
  5. Haal het pannetje melk van het vuur en verwijder de schillende, kaneelstok en het vanillestokje.
  6. Voeg langzaam schenkend het eiermengsel al kloppend toe aan de melk. Zodra je alles hebt toevoegt breng je het kort aan de kook en haal het dan direct van het vuur.
  7. Schenk nu de Crema Catalana uit in platte lage schaaltjes en laat het nu min. 2 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Voor het serveren zet je de gril op de hoogste stand. Verdeel suiker over de schaaltje en zet de schaaltjes onder de gril. Laat ze daar ongeveer 2 minuten staat totdat de suiker mooi goudbruin is geworden.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.