Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Eén van de bekendste nagerechten uit de Franse keuken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is het klassieke basisrecept.

Aantal personen:
Voorbereiding: 30 min
Opstijven in koelkast: 2 uur

Ingrediënten:

  • 170 gram pure chocolade (70%)
  • 50 g roomboter
  • 4 middelgrote eieren
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met een laagje water op. Het smelten van de chocola wordt au bain-marie, dus boven kokend water gedaan.
  2. Snijd de boter in blokjes en spit de eidooiers van het eiwit. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze stijf samen met de poedersuiker
  3. Zodra de chocola is gesmolten haal je de kom van het kokend water af en voeg je de boter toe. Klop de boter er goed doorheen. Zodra deze goed gemengd zijn kun je het eigeel samen met het vanille extract erdoorheen kloppen.
  4. Spatel nu met ronde bewegingen het opgeklopte eiwit door het chocolades mengsel. Zorg ervoor dat dit zo luchtig mogelijk blijft.
  5. Giet nu de Mousse au chocolat in mooie glazen of in een grote kom. Laat deze nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.