Poire Belle Hélène

Poire Belle Hélène

Dit klassieke nagerecht is in 1864 bedacht door de beroemde chef-kok Auguste Escoffier. Dit heerlijke nagerecht is vernoemd naar de opera La belle Hélène van Jacques Offenbach.

Aantal personen: 4
Bereiding: 30 min
Koelkast: 2 uur

Ingrediënten:

  • 4 peren
  • 4 bollen vanille-ijs
  • ½ citroen

Suikersiroop

  • 250 gram basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 70 cl water

De chocoladesaus

  • 125 gram pure chocolade
  • 20 gram boter

Bereidingswijze:

  1. Schil de peren maar verwijder het steeltje niet. Snij de peren doormidden, pers de citroen uit en mix deze met de peren.
  2. Los de vanille- en basterdsuiker op in een pannetje met 70 cl water. Breng het water aan de kook en voeg dan de peren toe. Zet het vuur zacht en laat de peren gaar worden in 30 min.
  3. Haal de peren uit het pannetje en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Laat de siroop in het pannetje zitten en kook deze nu 5 minuten in.
  5. Smelt de boter samen met de chocolade op laag vuur.
  6. Zodra de chocolade gesmolten is kun je de suikersiroop toevoegen.
  7. Doe nu een lekker bol vanille-ijs in een op een dessertbord. Leg er de peren op en giet de warme chocoladesaus over de peer.
  8. Serveer direct
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.