Rougets à la Provençale

Rougets à la Provençale

Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord. Dit gerecht combineert de smaken van de Middellandse Zee met verse kruiden en tomaten.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 8 verse rode mul filets
  • 180 gram cherrytomaten
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • Verse peterselie
  • Verse dragon
  • Paar takjes verse tijm
  • Paar takjes rozemarijn
  • Olijfolie
  • Bloem, om te bestuiven
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  1. Ont schub de vis en maak deze schoon
  2. Bestrooi een grote schaal bloem, peper en zout. Meng dit door elkaar.
  3. Pel de sjalot en snipper deze fijn.
  4. Pel de knoflook teentjes en hak deze fijn.
  5. Was de cherrytomaatjes en snij deze door midden.
  6. Was de peterselie en dragon en hak deze fijn
  7. Snij de citroen in partjes

Bereidingswijze:

  1. Dep de rode mul droog met keukenpapier. Rol de visjes door het bloem zodat ze helemaal bedekte zijn
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de rode mulfilets aan beide zijden goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  4. Doe in een andere pan een scheutje olijfolie toe en bak de fijngehakte sjalot en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  5. Voeg de gehalveerde cherrytomaten, tijm, rozemarijn, peterselie en de dragon toe. Kook ze tot ze beginnen te verzachten.
  6. Blus af met de witte wijn en laat de alchohol verdampen en laat de saus doorkoken
  7. Verwijder de vis uit de pan en leg deze netjes op een schaal maar laat de pan op hoog vuur staan.
  8. Giet de saus in de pan waar de vis heeft en laat de saus nu goed indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Giet de saus netjes over de vis, eet smakelijk.
    Terug naar blog