Hollandse garnalen cocktail met appel
Hoe simpel kan een gerecht zijn. De lekker producten van dit recept zorgen ervoor dat dit recept simpelweg werkt. Garnalen, appel, dille en bleekselderij compleet gemaakt met een kookroom en een scheutje cognac.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min
Ingredienten:
- 200 gram hollandse garnalen
- 1 appel
- Halve citroen
- 1 stengel bleekselderij
- Scheut cognac
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Haal een stuk van de schil van de citroen en snij deze in dunne reepjes. Deze kun je gebruiken voor de garnering.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en knijp hier de halve citroen op uit.
- Verwijder de schil van de bleekselderij en snij deze vervolgens in hele dunne maantjes.
- Voeg alles in samen in de kom, doe er een scheut cognac bij. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Proeven dus!
- Zet een paar mooie glazen klaar en schep hier de salade in. Garneer de salade met de dunne citroen reepjes en evtueel met de bladeren van de bleekselderij.