Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt in de herfst of winter. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en een beetje aardappelpuree.

Recept Boeuf Bourguignon

Recept voor 4 personen
Voorbereiding: 30 min
Oventijd: 2 uur

Ingrediënten:

  • 1 kg magere runderlappen
  • 150 gram spekblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 50 ml cognac
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 á 3 eetlepels bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram roomboter
  • 4 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 Winterwortels
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 sjalotten
  • Platte peterselie
  • Peper en zout

Hoe maak je Boeuf Bourguignon?

Voorbereiding:

  1. Snij de wortels en prei in grove plakken en hak de knoflook fijn. Snij de champignons door de helft en snipper de ui fijn.
  2. Verwijder de steeltjes van de peterselie, gooi deze niet weg! Hak de blaadjes fijn en zet deze apart.
  3. Maak een bouquet garni van laurier, tijm en peterseliesteeltjes
  4. Snij het vlees in gelijke blokken, en breng het op smaak met peper en zout en strooi de bloem over het vlees uit. Zorg dat de bloem evenredig op het vlees komt en klop de overbodige bloem van het vlees af.

Bereidingswijze:

  1. Pak een grote braad/stoof pan en en bak de spekjes uit in een beetje olie. Verwijder de spekjes, zet deze apart. Maak de pan niet schoon!
  2. Doe een klompje roomboter in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook toe en laat deze 5 minuten meebakken.
  3. Voeg de cognac toe en flambeer deze, als je niet met gas kookt even aansteken zodat de alcohol verbrand.
  4. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak al roerend alles nog eens 3 a 4 minuten. Blus daarna het geheel af met de rode wijn en de runderbouillon. Voeg nu alle ingrediënten, behalve de platte peterselie toe aan de pan.
  5. Laat nu de boel rustig 2 uur lang sudderen in de pan of in de oven op 150 graden.
  6. Verwijder voordat je het gerecht serveert bouquet garni. Garneer elk bord met een beetje platte peterselie.
  7. Dit gerecht is heerlijk met geglaceerde uitjes en een beetje eigengemaakte aardappelpuree.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.