Dragon

Dragon

Dragon is een bekend kruid in de klassieke keuken en maakt onderdeel uit van de Franse Fine Herbes, oftewel de fijne kruiden.

Latijnse naam: Artemisia dracunculus
Hoogte: 45 – 60 cm
Bloeiperiode:
Levensduur: Vaste plant 

Beschrijving:
Dragon komt oorspronkelijk uit centraal Azië. Botanisch wordt er geen onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. In de keuken wordt er onderscheid gemaakt tussen Franse en Russische dragon. De Franse dragon is veredeld en smaakt een beetje naar anijs. Russische dragon is iets bitterder.

Aan het einde van de zomer ontstaan er kleine groen-witte bloempjes.

In de keuken
Dragon is een bekend kruid in de klassieke keuken dat we terugzien in de sauce tartare, dragonazijn en is onderdeel van de zogenaamde Fines Herbes. De Fines Herbes is kruidenmengsel dat bestaat uit bieslook, kervel, peterselie en dragon. Dit kruidenmengsel is een smaakmaker in saus, kaas en eiergerechten.

De blaadjes kunnen het beste verse worden gebruikt. Ze kunnen gedroogd worden maar dan missen de blaadjes toch aroma. Een andere manier is het invriezen in ijsblokjes.

In de kruidentuin
Dragon is een vaste plant, als je deze plant wilt zaaien kun je het beste achter glas beginnen en anders moet je wachten tot halverwege mei zodat er geen kans meer is op nachtvorst.

De zaadjes hebben veel warmte en zonlicht nodig om te kunnen ontkiemen. Het zaaien kan in rijen met 30 cm ruimte. Zodra ze een hoogte hebben bereikt van 6 á 8 cm moeten ze worden uitgedund zodat elke plant ongeveer 20 cm ruimte heeft.

De planten kunnen in de winter in de kas of in de huiskamer worden geplaatst zodat ook in de koudere maanden van het jaar verse dragonblaadjes beschikbaar zijn.

Terug naar blog