Remouladesaus

Remouladesaus

Remouladesaus is een klassieke Franse saus op basis van mayonaise, op smaak gebracht met augurken, kappertjes, mosterd en verse kruiden. Het is een veelzijdige saus die heerlijk is bij gefrituurde vis, garnalen, geroosterde aardappelen of als smaakmaker in sandwiches. 

Aantal personen: 4 
Bereiding: 10 min 
Marineren: 15 min 

Ingrediënten: 

  • 200 ml mayonaise 
  • 1 eetlepel Dijonmosterd 
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel dragon
  • 1 theelepel citroensap 
  • 1 klein sjalotje
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Ingrediënten voorbereiden 
Hak de augurken, kappertjes, peterselie, dragon en het sjalotje fijn. 

Stap 2: Mayonaisemengsel maken
Meng de mayonaise met de Dijonmosterd en het citroensap in een kom. 

Stap 3: Toevoegen van smaakmakers
Voeg de fijngehakte ingrediënten toe aan het mayonaisemengsel. Roer alles goed door elkaar totdat de smaken gelijkmatig verdeeld zijn. 

Stap 4: Afmaken en serveren
Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de remoulade minstens 15 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken. 

Terug naar blog