Gevulde champignons met spek, dragon en sinaasappelmarmelade

Gevulde champignons met spek, dragon en sinaasappelmarmelade

Een smaakvol en verrassend voorgerecht of borrelhapje waarin hartig en zoet elkaar perfect aanvullen. De combinatie van knapperig spek, geurige dragon en een vleugje sinaasappel maakt deze gevulde champignons uniek en onweerstaanbaar.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 35 min

Ingrediënten

  • 12 grote kastanjechampignons
  • 100 gram gerookt spek
  • 2 sneetjes oud brood (alleen het kruim)
  • Paar takjes verse dragon
  • 100 gram Comté
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • Sinaasappelmarmelade
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Verwijder voorzichtig de steeltjes van de champignons en hak deze fijn.
  3. Verkruimel het brood zonder korst tot grof kruim.
  4. Pel het sjalotje en hak fijn.
  5. Snij het spek in fijne blokjes.
  6. Rasp de Comté.

Bereiding

  1. Verhit olijfolie in een pan en bak het spek knapperig. Voeg sjalot en champignonsteeltjes toe en bak 2-3 minuten mee.
  2. Voeg broodkruim toe en bak tot licht krokant.
  3. Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de champignons met het mengsel en druk licht aan.
  5. Bestrooi met Comté en bak 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
  6. Serveer warm met een lepel sinaasappelmarmelade op elke champignon.
Terug naar blog
  • Gevulde puntpaprika’s met feta en champignons

    Deze kleurrijke gevulde puntpaprika’s zijn een heerlijke vegetarische schotel met een mediterraan tintje

    Bekijk recept 
  • Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

    Een heerlijk fris en hartig gerecht. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

    Bekijk recept 
  • Choriatiki

    Choriatiki

    Voor een Griekse salade geldt, hoe beter de producten, hoe lekkerde de salade. Misschien een simpele salade maar oh zo lekker.

    Bekijk recept 
  • Bouyiourdi

    Bouyiourdi

    Bouyiourdi is een heerlijk Griekse ovenschotel. Ideaal als voor- of bijgerecht in een Mezedes.

    Bekijk recept 
  • Sinaasappel pudding met gelei

    Sinaasappel pudding met gelei

    Een ouderwets fris dessert met een sinaasappelgelei op de bodem en een zachte pudding met een vleugje gember.

    Bekijk recept 
  • Ensalada de Zanahoria con Naranja

    Deze wortelsalade met sinaasappel is een frisse en smaakvolle combinatie die perfect past bij een lichte lunch.

    Bekijk recept