Toast kannibaal
Dit is lekker voorgerechtje of een perfect hapje bij de borrel. Zorg ervoor dat je goed vlees hebt en er kan niks misgaan met dit recept.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
Het gehakt
- 400 gram mager rundvlees
- Peper en zout
- Scheutje olijfolie
Dressing
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 scheutje wijnazijn
- Paar druppels tabasco
- Paar druppels worcestersaus
- Peper en zout
Garnering
- 1 sjalot
- 4 augurken
- 50 gram kappertjes
- 4 bruine boterhammen
- Tuinkers of alpha alpha
Bereidingswijze:
- Snij het vlees goed fijn totdat je een mooie tartaar krijgt. Doe er een scheutje olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de mayonaise, dijonmosterd en de wijnazijn in een kom. Meng deze goed en breng op smaak met de tabasco, worcestersaus, peper en zout
- Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en snij de augurken in kleine blokjes. Hak de kappertjes grof.
- Rooster de bruine boterhammen. Snij de korsten van de boterhammen.
- Smeer de tartaar erop. Doe hierover een beetje dressing en garneer met de sjalot, augurk en kappertjes.
- Snij daarna elke boterham in vieren. Garneer vervolgens als laatste met de tuinkers of alpha alpha.