Toast kannibaal

Toast kannibaal

Dit is lekker voorgerechtje of een perfect hapje bij de borrel. Zorg ervoor dat je goed vlees hebt en er kan niks misgaan met dit recept.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

Het gehakt

  • 400 gram mager rundvlees
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Dressing

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 scheutje wijnazijn
  • Paar druppels tabasco
  • Paar druppels worcestersaus
  • Peper en zout

Garnering

  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 50 gram kappertjes
  • 4 bruine boterhammen
  • Tuinkers of alpha alpha

Bereidingswijze:

  1. Snij het vlees goed fijn totdat je een mooie tartaar krijgt. Doe er een scheutje olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de mayonaise, dijonmosterd en de wijnazijn in een kom. Meng deze goed en breng op smaak met de tabasco, worcestersaus, peper en zout
  3. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en snij de augurken in kleine blokjes. Hak de kappertjes grof.
  4. Rooster de bruine boterhammen. Snij de korsten van de boterhammen.
  5. Smeer de tartaar erop. Doe hierover een beetje dressing en garneer met de sjalot, augurk en kappertjes.
  6. Snij daarna elke boterham in vieren. Garneer vervolgens als laatste met de tuinkers of alpha alpha.
Terug naar blog