
Camembert met honing, tijm en noten
Deze Franse klassieker is romig vanbinnen en krokant vanboven. Ideaal als voorgerecht, borrelhap of feestelijk onderdeel van een kaasplank.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten
- 1 hele camembert
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 30 gram walnoten of pecannoten
- Versgemalen zwarte peper
- Vers brood of toast
Voorbereiding
- Hak de noten grof.
- Verwijder de tijmblaadjes van de takjes.
- Pel de knoflookteen en snijd deze in plakjes.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Verwijder de plastic verpakking van de camembert en plaats de kaas terug in het onderste deel van het houten doosje. Gebruik anders een klein ovenschaaltje.
- Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert.
- Druppel de honing over de kaas. Voeg tijmblaadjes, knoflook, peper en de noten toe.
- Bak 15–20 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant gesmolten is.
- Serveer direct met brood of toast.
Tip: Vervang honing eens door vijgenjam of cranberrycompote voor een feestelijke twist.