Camembert met honing, tijm en noten

Camembert met honing, tijm en noten

Deze Franse klassieker is romig vanbinnen en krokant vanboven. Ideaal als voorgerecht, borrelhap of feestelijk onderdeel van een kaasplank.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 1 hele camembert
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram walnoten of pecannoten
  • Versgemalen zwarte peper
  • Vers brood of toast

Voorbereiding

  1. Hak de noten grof.
  2. Verwijder de tijmblaadjes van de takjes.
  3. Pel de knoflookteen en snijd deze in plakjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Verwijder de plastic verpakking van de camembert en plaats de kaas terug in het onderste deel van het houten doosje. Gebruik anders een klein ovenschaaltje.
  3. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert.
  4. Druppel de honing over de kaas. Voeg tijmblaadjes, knoflook, peper en de noten toe.
  5. Bak 15–20 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant gesmolten is.
  6. Serveer direct met brood of toast.

Tip: Vervang honing eens door vijgenjam of cranberrycompote voor een feestelijke twist.

Terug naar blog
  • Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

    Een heerlijk fris en hartig gerecht. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

    Bekijk recept 
  • Keftedes

    Keftedes

    Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.

    Bekijk recept