Camembert met honing, tijm en noten

Camembert met honing, tijm en noten

Deze Franse klassieker is romig vanbinnen en krokant vanboven. Ideaal als voorgerecht, borrelhap of feestelijk onderdeel van een kaasplank.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 1 hele camembert
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram walnoten of pecannoten
  • Versgemalen zwarte peper
  • Vers brood of toast

Voorbereiding

  1. Hak de noten grof.
  2. Verwijder de tijmblaadjes van de takjes.
  3. Pel de knoflookteen en snijd deze in plakjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Verwijder de plastic verpakking van de camembert en plaats de kaas terug in het onderste deel van het houten doosje. Gebruik anders een klein ovenschaaltje.
  3. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert.
  4. Druppel de honing over de kaas. Voeg tijmblaadjes, knoflook, peper en de noten toe.
  5. Bak 15–20 minuten in het midden van de oven tot de binnenkant gesmolten is.
  6. Serveer direct met brood of toast.

Tip: Vervang honing eens door vijgenjam of cranberrycompote voor een feestelijke twist.

Terug naar blog
  • Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

    Een heerlijk fris en hartig gerecht. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

    Bekijk recept 
  • Keftedes

    Keftedes

    Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.

    Bekijk recept 
  • Gegrilde perzik met geitenkaas en walnoten

    Een zomers gerecht dat perfect past bij een etentje in de tuin of als luxe voorgerecht bij de BBQ.

    Bekijk recept 
  • Gepofte zoete aardappel

    Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter

    Bekijk recept 
  • Gepofte aardappel met crème fraîche

    Gepofte aardappel met crème fraîche

    Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Tian Provençal

    Tian Provençal

    Dit heerlijke simpele gerecht ziet er smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten

    Bekijk recept