
Chorizo al vino
Dit gerecht bestaat uit gesneden chorizoworst gekookt in rode wijn en warm geserveerd als aperitief of tapa. De chorizoworst wordt op laag vuur gestoofd in de wijn tot de chorizo volledig gaar is en de wijn is ingekookt tot een dikke, smaakvolle saus.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Marineren: 2 uur
Ingrediënten:
- 400 gram chorizo worst
- 2 dl Spaanse rode wijn
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 theelepels kaneel
- Paar takjes bieslook
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
- Snij de worst in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit de olijfolie in de pan en bak deze aan beide kanten 1 minuut.
- Voeg het venkelzaad en kaneel toe en bak deze nog even kort 30 seconden mee. Blus het geheel af met de rode wijn.
- Laat het geheel nu een 15 minuten lekker pruttelen totdat de wijn een beetje begint in te dikken.
- Haal het dan van het vuur af en laat het geheel minimaal 2 uur intrekken.
- Voor het serveren strooi je een beetje fijngesneden bieslook over de worst.