Melitzanosalata

Melitzanosalata

Melitzanosalata is een heerlijk aubergine salade uit de Griekse keuken. Dus ga je op de Griekse toer dan is dit een prima voorafje of bijgerecht.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min
Oventijd: 45 min

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • Bosje peterselie
  • 1 Citroen
  • 1 ui
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout
  • Zwarte olijven

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven op 180 graden.Prik de aubergines rondom in met een vork en doe ze ongeveer 50 á 60 minuten in de oven totdat de aubergines helemaal zacht zijn geworden.
  2. Laat de aubergines een beetje afkoelen en verwijder daarna de schil.
  3. Ondertussen was je de peterselie en hakt deze fijn
  4. Vervolgens pel je de ui en snipper je deze fijn. Doe deze niet bij in de keukenmachine, de ui en peterselie zullen kapot slaan en dat geeft geen lekkere smaak! 
  5.  Doe het aubergine vlees in een keuken machine en knijp daar de citroen, boven uit. Maak alles nu fijn, voeg vervolgens met de keukenmachine draaiende op de zachte stand druppelsgewijs de olijfolie toe.
  6. Schep de aubergine over in een mengkom. Voeg hier nu de ui en de peterselie aan toe.
  7. Schep alles goed door en greng op smaak met peper en zout.
  8. Doe nu de aubergine salade in een mooie kom. Garneer nu de salade met zwarte olijven en paar takjes peterselie.

Terug naar blog
  • Afbeelding van Tzatziki

    Tzatziki

    Als je Grieks Mezze gaat eten dan is dit een onmisbaar bijgerecht. Het past overigens ook prima bij een barbecue buffet.

    Bekijk recept 
  • Keftedes

    Keftedes

    Keftedes oftewel, Griekse gehaktballetjes, zijn een ideaal meze gerecht en smaakt heerlijk met een beetje tzatziki.

    Bekijk recept 
  • Tian Provençal

    Tian Provençal

    Dit heerlijke simpele gerecht ziet er smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten

    Bekijk recept 
  • Poireaux à la grecque

    Poireaux à la grecque

    De simpelste gerechten kunnen verrassend lekker zijn. Deze prei is makkelijk te maken en een lekker licht begin.

    Bekijk recept 
  • Imam Bayıldı

    Gevulde Aubergine op Turkse wijze. Imam Bayıldı betekent letterlijk “de imam viel flauw”

    Bekijk recept 
  • Moussaka

    Moussaka

    Deze Griekse moussaka kost wel even wat moeite maar dan heb je ook een onwijs lekkere ovenschotel.

    Bekijk recept