Wortels in honing en tijm
Deze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijm. Dit klassieke recept is lekker als bijgerecht bij een warme maaltijd, als snack tussendoor, of als onderdeel van een charcuterieplank.Met een weckpan en dit eenvoudige recept kun je genieten van deze heerlijke groente tot wel 6 maanden!
Voor 4 potten van 320 gram
Bereiding: 15 min
Wecken: 30 min
Ingrediënten:
- 1 kg wortels
- 1 liter water
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepel natuurazijn
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel zout
Bereidingswijze:
- Schil de wortels en snij deze in plakjes
- Blancheer de wortels 3 minuten in kokend water.
- Maak een pekel van water, azijj, honing, zout en tijm, en breng aan de kook.
- Vul de potten met wortels en giet de hete pekel erover.
- Weck 30 minuten op 90°C.