Pittige Pruimenchutney
Deze chutney combineert de zoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.
Ingrediënten:
- 500 gram rijpe pruimen
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode chilipepers
- 200 g kristalsuiker
- 120 ml appelazijn
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel kurkuma
- Snufje zout en pepr
Voorbereiding:
- Ontpit de pruimen en snij ze doormidden
- Pel de sjalotten en de knoflook en snipper deze fijn
- Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper. Snij ze daarna in fijne ringetjes
Bereidingswijze:
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en chilipepers toe. Bak tot de ui zacht en glazig is.
- Voeg de pruimen, suiker, appelazijn, gemalen komijn, kurkuma en zout toe.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de pruimen zacht zijn en de chutney dikker wordt.
- Proef en voeg indien nodig extra suiker of chilipepers toe naar jouw voorkeur.
- Laat de chutney afkoelen en bewaar het in gesteriliseerde potten.