Pittige Pruimenchutney

Pittige Pruimenchutney

Deze chutney combineert de zoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

Ingrediënten:

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 200 g kristalsuiker
  • 120 ml appelazijn
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Snufje zout en pepr

Voorbereiding:

  1. Ontpit de pruimen en snij ze doormidden
  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper deze fijn
  3. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper. Snij ze daarna in fijne ringetjes

Bereidingswijze:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en chilipepers toe. Bak tot de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de pruimen, suiker, appelazijn, gemalen komijn, kurkuma en zout toe.
  3. Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de pruimen zacht zijn en de chutney dikker wordt.
  4. Proef en voeg indien nodig extra suiker of chilipepers toe naar jouw voorkeur.
  5. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in gesteriliseerde potten.
    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.