Ingelegde groene pepers
Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je straks in de donkere tijden van het jaar nog wat lekker zomers te eten hebt. Dit is een basis recept maar je kunt er zelf allerlei lekker kruiden en groenten aan toevoegen.
Ingrediënten:
- 300 gram groene pepers
- 1 witte uien
- 400 ml witte azijn
- 400 ml water
- 50 gram zout
- 70 gram suiker
- 2 teentjes knoflook
- 12 zwarte peperkorrels
- 8 jeneverbessen
- Laurierblad voor elk weckpotje
Benodigdheden:
- 4 Weckpotten
- Weckpan of grote pan
Voorbereiding:
- Kook de weckpotten uit
- Was de groene pepers en snij deze in plakjes
- Pel de knoflook en hak deze fijn
- Pel de ui en snipper deze fijn
- Kneus de jeneverbessen een beetje
Bereidingswijze:
- Vul de weckpotten met de pepers, knoflook, jenerbes en de ui.
- Breng in een pan de azijn, water, zout en suiker aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Vul de weckpotten af en draai de deksel erop
- Zet de weckpotjes in de weckketel of grote pan en vul deze aan de rand van de weckpotjes met water. Breng het aan de kook en laat het dan 30 minuten lang zachtjes doorkoken.
- Haal de weckpotten uit de pan en laat de potten afkoelen.
- De ingelegde groene pepers zijn klaar om te eten na ongeveer 24 uur. De potjes zijn zeker 3 maanden houdbaar.