Polla a la vasca

Pollo a la vasca

Er bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept. Variërend met chorizo worst, piperade tot verse Piment d’Espelette.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 45 min

Ingrediënten:

  • 1 kip
  • 100 gram chorizoworst
  • 100 spekreepjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 theelepels Piment d’Espelette
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  1. Snij de kip in stukken en wrijf de kipstukken in met een goede hoeveelheid peper en zout.
  2. Pel de uien schoon en snij deze in mooie ringen. Snij de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in lange repen.
  3. Maak de knoflookteentje schoon en snij deze fijn.
  4. Zet de oven aan op 180 graden

Bereidingswijze:

  1. Doe de olijfolie in een ovenbestendige pan met deksel en braad de stukken kip 5 minuten aan op hoog vuur.
  2. Voeg nu de ui, spekjes en de knoflook toe en bak 5 minuten deze mee op hoog vuur.
  3. Doe de Piment d’Espelette, paprikareepjes en de tomatenblokjes in de pan en blus het geheel af met de witte wijn en de kippenbouillon.
  4. Zet het vuur nu laag, en schep het geheel voorzichtig maar goed door. Zet de deksel op de pan en zet het geheel nu 30 minuten in de oven of laat pruttelen op laag vuur.
Terug naar blog