
Foie de veau à la Lyonnaise
Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totale bereiding: 40 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram kalfslever (in plakken van circa 1 cm dik)
- 3 grote uien
- 40 gram boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 bosje platte peterselie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Bloem (om te bestuiven)
Voorbereiding
- Snijd de uien in dunne halve ringen.
- Dep de kalfslever droog en bestuif licht met bloem.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de uien en een snuf zout toe. Laat 15–20 minuten zacht karamelliseren. Roer regelmatig. Haal uit de pan.
- Verhoog het vuur. Voeg de olie en rest van de boter toe. Bak de kalfslever 1 à 2 minuten per kant, tot net gaar en binnenin nog rosé. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden.
- Voeg de gekaramelliseerde uien weer toe aan de pan, blus af met azijn, laat 1 minuut sudderen.
- Verdeel de uien over de lever. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Serveertip
Heerlijk met aardappelpuree, knapperige frieten of vers brood. Serveer met een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Pinot Noir.