
Pittige kalkoen spies met harissa en komijn
Deze kruidige kalkoenspiesen zijn een smaakvolle combinatie van Noord-Afrikaanse harissa, geroosterde specerijen en een vleugje honing. Ze zijn heerlijk gegrild en passen perfect bij frisse bijgerechten zoals raita of couscous.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten + 2 uur marineren
Bereiding: 12 minuten
Totale bereiding: ca. 2 uur en 22 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 g kalkoenfilet
- 2 el harissa
- 1 el olijfolie
- 1 el komijnzaadjes
- 10 à 15 witte peperkorrels
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el honing
- Snufje zout
Voorbereiding
- Kalkoenfilet in gelijke blokjes snijden.
- Komijnzaadjes en peperkorrels fijnmalen in een vijzel.
- Houten spiesen (indien gebruikt) 30 minuten laten weken in water.
Bereiding
- Meng in een kom de harissa, olijfolie, gemalen komijn en peper, gerookt paprikapoeder, honing en zout tot een marinade.
- Voeg de kalkoenblokjes toe en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn met marinade.
- Laat minimaal 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Rijg de kalkoen aan de spiesen.
- Grill op middelhoog vuur (barbecue of grillpan) in ca. 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot de kalkoen gaar en gekarameliseerd is.