Pittige kalkoen spies met harissa en komijn

Pittige kalkoen spies met harissa en komijn

Deze kruidige kalkoenspiesen zijn een smaakvolle combinatie van Noord-Afrikaanse harissa, geroosterde specerijen en een vleugje honing. Ze zijn heerlijk gegrild en passen perfect bij frisse bijgerechten zoals raita of couscous.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten + 2 uur marineren
Bereiding: 12 minuten
Totale bereiding: ca. 2 uur en 22 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 g kalkoenfilet
  • 2 el harissa
  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnzaadjes
  • 10 à 15 witte peperkorrels
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el honing
  • Snufje zout

Voorbereiding

  • Kalkoenfilet in gelijke blokjes snijden.
  • Komijnzaadjes en peperkorrels fijnmalen in een vijzel.
  • Houten spiesen (indien gebruikt) 30 minuten laten weken in water.

Bereiding

  1. Meng in een kom de harissa, olijfolie, gemalen komijn en peper, gerookt paprikapoeder, honing en zout tot een marinade.
  2. Voeg de kalkoenblokjes toe en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn met marinade.
  3. Laat minimaal 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Rijg de kalkoen aan de spiesen.
  5. Grill op middelhoog vuur (barbecue of grillpan) in ca. 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot de kalkoen gaar en gekarameliseerd is.
Terug naar blog
  • Kalkoenfilet in Citroen-dille marinade

    Kalkoenfilet in Citroen-dille marinade

    Deze kalkoenfilet is heerlijk fris en kruidig dankzij een mediterrane marinade van citroen, knoflook en verse dille.

    Bekijk recept