Vis en schaaldieren
Vis en schaaldieren hebben niet dezelfde plaats in ons dagelijks eten als vlees. Dat is raar gezien wij echt superlekkere oesters, mosselen en allerlei vissen uit ons eigen landje tot onze beschikking hebben.
Uiteraard happen we graag een harinkje weg, van kibbeling zijn we ook niet vis. Maar er zijn zoveel meer lekkere gerechten die we kunnen maken.
Vis Recepten
-
Rougets à la Provençale
Bekijk receptDit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.
-
Sardinhas Assadas
Bekijk receptSardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.
-
Calamares fritos a la andaluza
Bekijk receptGefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Extra lekker met een beetje aioli.
-
Kabeljauw met groene asperges en venkel
Bekijk receptDit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.
-
Truite Aux Amandes
Bekijk receptForel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.
-
Gerookte makreel met appeltje
Bekijk receptLekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.
-
Pulpo con chorizo y frijoles
Bekijk receptLekkere pittige octopus met chorizo en bonen. Dit gerecht is het makkelijkst met schoongemaakte en voorgekookte octopus.
-
Kokos garnalen
Bekijk receptKokosgarnalen een heerlijk gerecht. Dit gerecht is goed te combineren met verse salades of een lekkere frisse salsa
-
Pulpo a la gallega
Bekijk receptOctopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.
-
Hollandse garnalen cocktail met appel
Bekijk receptGarnalen met appel, dille en bleekselderij compleet gemaakt met een kookroom en een scheutje cognac.
-
Calamares alla romana
Bekijk receptInktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten.
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail