Vis en schaaldieren

Vis en schaaldieren hebben niet dezelfde plaats in ons dagelijks eten als vlees. Dat is raar gezien wij echt superlekkere oesters, mosselen en allerlei vissen uit ons eigen landje tot onze beschikking hebben.

Uiteraard happen we graag een harinkje weg, van kibbeling zijn we ook niet vis. Maar er zijn zoveel meer lekkere gerechten die we kunnen maken.

  • Rougets à la Provençale

    Rougets à la Provençale

    Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.

    Bekijk recept 
  • Sardinhas assadas

    Sardinhas Assadas

    Sardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.

    Bekijk recept 
  • Calamares fritos a la andaluza

    Calamares fritos a la andaluza

    Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Extra lekker met een beetje aioli.

    Bekijk recept 
  • Kabeljauw met groene asperges en venkel

    Kabeljauw met groene asperges en venkel

    Dit heerlijke vispakketje is makkelijk aan te passen met een andere vissoorten, groenten en kruiden.

    Bekijk recept 
  • Forel met amandelen

    Truite Aux Amandes

    Forel met amandelen is een echte klassieker. Dit gerecht is makkelijk te maken en is lekker met een beetje aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Gerookte makreel met appeltje

    Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.

    Bekijk recept 
  • Pulpo con chorizo y frijoles

    Lekkere pittige octopus met chorizo en bonen. Dit gerecht is het makkelijkst met schoongemaakte en voorgekookte octopus.

    Bekijk recept 
  • Kokos garnalen

    Kokosgarnalen een heerlijk gerecht. Dit gerecht is goed te combineren met verse salades of een lekkere frisse salsa

    Bekijk recept 
  • Pulpo a la gallega

    Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.

    Bekijk recept 
  • Hollandse garnalen cocktail met appel

    Garnalen met appel, dille en bleekselderij compleet gemaakt met een kookroom en een scheutje cognac.

    Bekijk recept 
  • Calamares alla romana

    Calamares alla romana

    Inktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten.

    Bekijk recept