Afbeelding van Chǎofàn

Chǎofàn

Chinese gebakken rijst is wereldwijd geliefd, met talloze regionale varianten. Dit eenvoudige gerecht is perfect om restjes rijst van de vorige dag op te maken.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 15 min
Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 4 kopjes rijst (gaar en afgekoeld)
  • 3 eieren
  • 2 uien
  • 150 gram erwten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stengels bosui
  • 125 gram spek
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus

Voorbereiding

  1. Kook de rijst en laat goed afkoelen en uitdampen.
  2. Klop de eieren los. Verhit wat olie in een wok, roerbak de eieren tot ze net gestold zijn, en zet apart.
  3. Snipper de uien fijn.
  4. Hak de knoflook fijn.
  5. Snijd de bosui in fijne ringen.

Bereiding

  1. Verhit de wok op hoog vuur en bak het spek knapperig.
  2. Voeg de knoflook en ui toe, en bak tot deze beginnen te kleuren.
  3. Voeg de rijst toe, roer goed door, en zet het vuur middelhoog.
  4. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en meng door de rijst.
  5. Voeg de erwten en eieren toe en roerbak 2 à 3 minuten.
  6. Voeg als laatste de bosui toe, meng goed en serveer direct.
Terug naar blog