Chǎofàn
Chinese gebakken rijst wordt inmiddels in de hele wereld gewaardeerd en er bestaan talloze varianties van. Elke regio en cultuur heeft zijn eigen versie van dit gerecht. Dit is een ideaal gerecht als je wat rijst over hebt van de vorige dag.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 4 kopjes rijst
- 3 eieren
- 2 uien
- 150 gram erwten
- 3 teentjes knoflook
- 3 stengels bosui
- 125 gram spek
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus
Voorbereiding:
- Kook de rijst volgens instructie en laat deze goed uitwasemen
- Klop de eieren los en doe wat olie in de wok. Roerbak de eieren totdat ze droog beginnen te worden. Haal vervolgens uit de wok en zet apart.
- Pel de uien en snipper ze fijn
- Hak de knoflook fijn
- Snij de bosui in fijne ringen
Bereiding:
- Zet de wok op hoog vuur en laat goed heet worden. Bak hier volgens eerst de spek in uit.
- Voeg de knoflook en de uien toe en bak deze mee totdat deze begint te kleuren.
- Voeg de rijst toe en roer alles goed door. Zet het vuur nu op middelhoog
- Breng de rijst op smaak met de sesamolie en de sojasaus.
- Voeg nu de erwten en de eieren toe en roerbak alles nog eens 2 á 3 minuten
- Als laatste voeg je de bosui toe. Meng alles goed en serveer direct.