
Chǎofàn
Chinese gebakken rijst is wereldwijd geliefd, met talloze regionale varianten. Dit eenvoudige gerecht is perfect om restjes rijst van de vorige dag op te maken.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 15 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten
- 4 kopjes rijst (gaar en afgekoeld)
- 3 eieren
- 2 uien
- 150 gram erwten
- 3 teentjes knoflook
- 3 stengels bosui
- 125 gram spek
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 eetlepels sojasaus
Voorbereiding
- Kook de rijst en laat goed afkoelen en uitdampen.
- Klop de eieren los. Verhit wat olie in een wok, roerbak de eieren tot ze net gestold zijn, en zet apart.
- Snipper de uien fijn.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
Bereiding
- Verhit de wok op hoog vuur en bak het spek knapperig.
- Voeg de knoflook en ui toe, en bak tot deze beginnen te kleuren.
- Voeg de rijst toe, roer goed door, en zet het vuur middelhoog.
- Voeg de sesamolie en sojasaus toe en meng door de rijst.
- Voeg de erwten en eieren toe en roerbak 2 à 3 minuten.
- Voeg als laatste de bosui toe, meng goed en serveer direct.