Oregano

Oregano

Oregano is een kruid dat bekend staat om zijn krachtige en warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en voegt een heerlijke smaak toe aan verschillende gerechten.

  • Latijnse naam: Origanum vulgare
  • Hoogte: 30 - 45 cm
  • Bloeiperiode: Zomer
  • Levensduur: Meerjarig

Kenmerken: Oregano heeft kleine, ovale bladeren en een sterke geur. De smaak is warm, kruidig en enigszins peperig, waardoor het een populaire keuze is in hartige gerechten.

In de keuken: Oregano is een essentieel kruid in de mediterrane keuken. Het wordt vaak gebruikt in pastasauzen, pizza's, gegrilde groenten en vleesgerechten. Gedroogde oregano is handig om in de voorraadkast te hebben, maar verse oregano kan een intensere smaak toevoegen.

Voedingswaarde: Oregano bevat voedingsstoffen zoals vitamine K, ijzer en antioxidanten. Het staat ook bekend om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen.

In de tuin: Oregano gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige locaties. Het kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en stimuleert de productie van aromatische bladeren.

Culinair gebruik: Voeg oregano toe aan tomatensauzen, stoofschotels, salades en marinades. Het is ook een geweldig kruid voor zelfgemaakte pizza en focaccia. Oregano kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van je voorkeur.

Oregano voegt niet alleen smaak toe aan gerechten, maar brengt ook een vleugje mediterrane flair naar je keuken. Experimenteer met dit veelzijdige kruid om nieuwe smaken aan je culinaire creaties toe te voegen.

Terug naar blog