Burritos de carne picada

Burritos de carne picada

Burrito’s zijn samen met taco’s misschien wel het bekendste eten uit Mexico. In Mexico bestaat er eindeloze variaties. In dit recept wordt chaddarkaas gebruikt maar eigenlijk vervangen worden Mexicaanse kaassaus. Dit recept serveer je verder een lekker verse salade en een zelf gemaakt guacamole.

Ingrediënten:

  • 6 bloemtortilla's
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 100 gram kidneybonen
  • 12 plakjes cheddarkaas
  • Scheutje olie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de paprika’s en de uien in blokjes.
  2. Doe een beetje olie in de pan en fruit hier kort de uien in aan. Voeg vervolgens de paprika toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en roerbak dit 5 minuten mee totdat dit gaar is. Voeg als laatste de kidneybonen toe. Laat deze ook nog even 2 minuten meebakken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Leg de bloem tortilla’s klaar op de snijplank. Verdeel de vulling in de lengte richting van de tortilla. Leg hier de plakjes cheddarkaas overheen.
  5. Vouw nu eerst de zijkanten dicht en vervolgens de lengte richting. Snij ze vervolgens door en je bent klaar om te serveren.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.