Coimbra

Terwijl GoedenLekker door Portugal reist doen we de opwindende voormalige hoofdstad van Portugal Coimbra aan. Gelegen aan de rivier Mondego, en gesticht door de Romeinen als de stan Aeminium, heeft deze een stad met een belanrijke rol in de geschiedenis van Portugal.

In Coimbra stond één culinaire ervaring bovenaan het lijstje: het proeven van bacalhau. Bacalhau, ook wel bekend als gezouten kabeljauw, is een iconisch gerecht in de Portugese keuken. Het restaurant genaamd " Solar do Bacalhau" is een absolute aanrader als je dit gerecht wilt ontdekken. Het restaurant ademt geschiedenis.  Het knappe van dit restaurant is dat ze in staat zijn enorme hoeveelheden toeristen en groepen te bedienen en ondertussen ook nog een begrip zijn voor de lokale bevolking. Ze delen niet alleen hun culinaire erfgoed, maar ook hun warmte en vriendelijkheid.

Voor GoedenLekker werd er een ook een overvloedige schaal met heerlijk bereide bacalhau neergezet. De vis is mals en sappig en heerlijk van smaak. Perfect gecombineerd met olijf olie en heerlijke groente.

Dus, als je ooit Coimbra bezoekt, vergeet dan niet om een portie bacalhau te proberen en te genieten van de heerlijke smaken die deze stad te bieden heeft.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.