Crêpe Suzette
Bij klassieke restaurants maakt de ober deze mooie dunne flensjes met sinaasappelboter gereed aan tafel. Als laatste flamberen, een lekkere bol ijs en dan smullen maar.
Ingrediënten:
Voor de flensjes
- 60 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 80 gram boter
- Extra boter voor bakken
Voor de saus
- 2 sinaasappelen
- 1 citroen
- 25 gram boter
- 1 eetlepel
- 150 gram suiker
- 1/2 dl Grand Marnier
- 1/2 dl Cognac
Garnering
- Vanille-ijs
Bereidingswijze:
De flensjes
- Smelt de boter zonder deze te bruinen. Doe de bloem, eieren, melk en de smolten boter in een kom en mix alles tot een mooi glad beslag.
- Zet een pan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is laat je een kleine beetje boter smelten in de pan. Bak de flensjes en houd deze warm onder twee borden.
De sinaasappelsaus
- Verwijder de schil van de sinaasappel en snij de schil in dunne reepjes.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de suiker bij.
- Pers de sinaasappels uit boven de pan
- Laat de sinaasappel boter even 2 á 3 minuten karamelliseren
De grote finale
- Doe de Grand Mariner en de cognac in een pannetjes en verwarm deze.
- Doe wat de van de sinaasappelsaus in de pan en voeg hier een beetje van de sinaasappelschil toe.
- Haal vervolgens een flensje door deze boter zodat deze goed bedekt is met de saus en vouw het flensje dan op in vieren.
- Steek de alcohol aan in het pannetjes en giet dit over de flensjes. Serveer direct met een lekkere bol ijs.