Gegrilde pompoen 1

Gegrilde pompoen 1

Dit recept van gegrilde pompoen is een beetje aan de zoete kant en is een heerlijk bijgerecht dat prima samengaat met een stukje vlees.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 25 min
Totale bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Flinke scheut olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijderd de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Snijd de pompoen in mooie plakken van ongeveer een 1 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Doe de kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en bruine suiker samen met een flinke scheut olijfolie in een kom. Klop alles goed door elkaar.
  5. Giet de olie over de pompoen en hussel de plakken zodat alles bedekt is met de olie. Bestrooi vervolgens met peper en zout.
  6. Zet de pompoen in de oven en gril deze mooi goudbruin in ongeveer 20 á 25 minuten.
Terug naar blog