Gegrilde pompoen 1
Dit recept van gegrilde pompoen is een beetje aan de zoete kant en is een heerlijk bijgerecht dat prima samengaat met een stukje vlees.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 25 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- Flinke scheut olijfolie
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijderd de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Snijd de pompoen in mooie plakken van ongeveer een 1 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Doe de kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en bruine suiker samen met een flinke scheut olijfolie in een kom. Klop alles goed door elkaar.
- Giet de olie over de pompoen en hussel de plakken zodat alles bedekt is met de olie. Bestrooi vervolgens met peper en zout.
- Zet de pompoen in de oven en gril deze mooi goudbruin in ongeveer 20 á 25 minuten.