Gegrilde pompoen 2
Dit recept van gegrilde pompoen met rozemarijn en knoflook is een heerlijke combinatie. Dit bijgerecht past bij zowel vis als vlees.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 25 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 4 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- Flinke scheut olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijderd de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Snijd de pompoen in mooie plakken van ongeveer een 1 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder de schil van de knoflookteentjes en snij deze in heel dunne plakjes. Verdeel deze vervolgens over de pompoen.
- Haal de rozemarijn blaadjes van de steel en snij deze fijn, strooi dit ook over de pompoen.
- Giet de olie over de pompoen en hussel de plakken zodat alles bedekt is met de olie. Bestrooi vervolgens met peper en zout.
- Zet de pompoen in de oven en gril deze mooi goudbruin in ongeveer 20 á 25 minuten.