Gegrilde pompoen 2

Gegrilde pompoen 2

Dit recept van gegrilde pompoen met rozemarijn en knoflook is een heerlijke combinatie. Dit bijgerecht past bij zowel vis als vlees.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 25 min
Totale bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijderd de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Snijd de pompoen in mooie plakken van ongeveer een 1 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Verwijder de schil van de knoflookteentjes en snij deze in heel dunne plakjes. Verdeel deze vervolgens over de pompoen.
  5. Haal de rozemarijn blaadjes van de steel en snij deze fijn, strooi dit ook over de pompoen.
  6. Giet de olie over de pompoen en hussel de plakken zodat alles bedekt is met de olie. Bestrooi vervolgens met peper en zout.
  7. Zet de pompoen in de oven en gril deze mooi goudbruin in ongeveer 20 á 25 minuten.
Terug naar blog