Gehaktballen in Biersaus

Gehaktballen in Biersaus

Dit gerecht combineert sappige gehaktballen met een heerlijke en smaakvolle biersaus. Het bier voegt diepte en karakter toe aan de saus, waardoor het een heerlijk hartig gerecht wordt dat perfect is voor elk moment.

Ingrediënten:

  • 500 g gehakt (half-om-half of rundergehakt)
  • 1 flesje donker bier (bijvoorbeeld Heilig Haantje van Brouwerij de Kip)
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • Scheutje melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takjes bladpeterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Week de 2 sneetjes witbrood in een scheutje melk.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn
  3. Was de bladpeterselie, verwijder de steeltjes, en hak de peterselie fijn

Bereidingswijze:

  1. Knijp het brood uit doe het een kom en meng het samen met gehakt, ei, ui. Breng het op smaak met peter en zout. Kneed goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballen van.
  2. Rol de gehaktballen door de bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn.
  3. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg het donkere bier toe aan de pan en laat even sudderen om de alcohol te laten verdampen.
  5. Voeg het laurierblaadje, takje tijm, suiker en azijn toe aan het bier. Roer goed door elkaar.
  6. Plaats de gebakken gehaktballen terug in de pan met de biersaus. Zorg ervoor dat de gehaktballen volledig bedekt zijn.
  7. Laat de gehaktballen in biersaus op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de gehaktballen gaar zijn.
  8. Haal het laurierblaadje en takje tijm uit de saus.
  9. Serveer de gehaktballen in biersaus met bijgerechten zoals aardappelpuree, gestoomde groenten of brood. Garneer met gehakte peterselie voor extra smaak en kleur.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.