Hash Browns
Al rond 1900 stonden de hash browns al op het ontbijtmenu van de New Yorkers. De aardappelen worden in blokjes gesneden of geraspt. De aardappels worden gemengd met gehakte uien en vervolgens gebakken om een gebruinde aardappelcake te vormen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 8 middelgrote vastkokende aardappelen
- 8 uien
- 8 lepels bloem
- Zout en peper naar smaak
- Olie
Bereiding:
- Schil de aardappelen, pel de uien en rasp beide fijn. Vervolgens is het zaak om er zoveel mogelijk vocht uit te knijpen. Doe dit bijvoorbeeld in een keukendoek.
- Pel de uien en deze in reepjes. Niet raspen want dat smaakt niet lekker!
- Doe de aardappels en uien in een kom en meng het met de bloem. Breng het geheel op smaak met peper en zout
- Maak 8 platte rondjes met een dikte van ongeveer 1 cm.
- Zet een pan op vuur en doe een scheutje olie in. Niet te hoog, anders verbrand de olie
- Bak in batches de aardappels koeken aan beide kanten goudbruin.